Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"Motosports RT" vadībā pēc pirmā Latvijas Klubu čempionāta posma motokrosā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Motosports RT" vadībā pēc pirmā Latvijas Klubu čempionāta posma motokrosā
Foto: Jānis Pastars

Ar vēsturisku Motosports RT komandas uzvaru ir sākusies jaunā Latvijas Klubu čempionāta sezona, kuras noteikumos ir ieviestas ļoti kardinālas izmaiņas, kas lielā mērā arī ietekmēja šo sacensību iznākumu.

Lai piedalītos Klubu čempionātā, saskaņā ar nolikumu sestdien un svētdien savu dalību pieteica desmit klubi, kas iesniedza pareizi aizpildītas anketas, tai skaitā atzīmējot vienu braucēju ar atzīmi JOKER, kas nozīmēja šī braucēja izcīnīto punktu dubultošanu komandu ieskaitē.

Ļoti pārliecinoši šo iespēju izmantoja Motosports RT komanda, kura uzliekot JOKER uz MX85 klases sportistu Raineru Žuku, izvilka pilno lozi, jo šī bija viskuplāk pārstāvētā klase, kas summā deva visvairāk punktus. Arī pārējie komandas pieteiktie sportisti – Augusts Justs, Roberts Justs un blakusvāģu ekipāža Jānis Daiders / Mārtiņš Antons bija uzdevumu augstumos, kas kopumā klubam deva 218 punktus un pirmo vietu.

Par otro vietu sīva spēkošanās notika RODEO un KSM starpā, un beigās izrādījās, ka KSM kluba QPRO klases braucēja Priit Jarvloo izstāšanās pirmajā braucienā ir bijusi ļoti sāpīga, kas šoreiz maksāja otro vietu. Jāsaka gan, ja Pauls Jonass būtu uzvarējis abus savus braucienus, tad punktus skaits abām komandām būtu vienāds, un tad jau pēc nolikuma augstāk būtu KSM klubs, jo tai būtu 1.vieta MX2 klasē. Bet tas ir no sērijas, kā būtu, ja būtu un šīgada Klubu čempionāta izcīņas kārtība ar to arī ir aizraujoša, ka dažas izvēles, dažas vietas visu var apvērst kājām gaisā.

Tālākajās vietās klubi sarindojās sekojošā kārtībā – 4. CAMK Latgale, 5.Motokurzeme, 6.MX Moduls, 7. F.F.F., 8. SK Slīterāni, 9. DAKO Ziemeļvidzeme, 10. MX4 Dobele. Visticamāk, ka nesaprašanās dēļ netika pieteikts MX Ādaži klubs, bet esam pārliecināti, ka uz nākamo posmu viņi būs ierindā un sastādīs nopietni konkurenci pārējiem klubiem.

Jāsaka gan, ka ir vilšanās par MX1 klases mazo sportistu skaitu, kas būtiski ietekmēja klubu rezultātus un karaliskās klases ieguldījums pie šāda sportistu skaita un nolikuma ir krietni mazs. LaMSF motokrosa komisija tuvākajā sēdē izskatīs šo jautājumu, un nav izslēgts, ka tiks pieņemts lēmums, kas dotu iespēju MX1 klases sportistiem dot šīs klases nozīmīgumam adekvātu pienesumu Klubu čempionāta ieskaitē. Iespējams, ka lielāks punktu pienesums no MX1 būs papildus motivācija klubiem papildināt šo klasi, tā gūstot labumu pašiem un sagādājot līdzjutējiem vēl lielāku baudījumu un gandarījumu no šo meistaru spēkošanās.

Kopvērtējums

KlubsPunkti
Motosports RT218
RODEO188
K.Serģa motoklubs184
CAMK LATGALE172
Motokurzeme162
MX Moduls131
F.F.F.111
SK Slīterāni82
DAKO Ziemeļvidzeme67
MX4 Dobele36

Izmantotie resursi:
Motokrosa komisija

     [+] [-]

, 2014-05-06 16:22, pirms 10 gadiem
Karaliskā klase bija bāla, tur ir jāpiekrīt. Klase, ko fani gaida visvairāk.... un fiasko. Fanu skatījumā "Joker" ir interesanta lieta, bet varētu Joker braucējs dot dubultā punktus tikai par vienu labāko braucienu, bet karaliskā MX1 klase dod dubultā punktus abos braucienos un par visām vietām. Tā diskusēja uzticamie fani karstajos Aizputes putekļos, veldzējot slāpes ar vēsu alutiņu.