Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Lorenso nokļūst slimnīcā pēc smaga kritiena Taizemē

Ints Megnis
Ints Megnis

Lorenso nokļūst slimnīcā pēc smaga kritiena Taizemē
Horhe Lorenso Taizemē. Foto: AFP/Scanpix

Pieckārtējais pasaules čempions šosejas motobraukšanā Horhe Lorenso piektdien nokļuva slimnīcā pēc smaga kritiena treniņbraucienā pirms Taizemes "Grand Prix" izcīņas.

Iepriekšējā posmā, kas notika Spānijā, Lorenso guva pēdas lūzumu un viņa dalība Taizemē bija zem jautājuma zīmes, tomēr motobraucējs kāpa uz motocikla, bet otrajā brīvajā treniņbraucienā piedzīvoja kritienu, kura laikā no motocikla pat atdalījās sēdekļa daļa.

Tiek ziņots, ka Lorenso šajā kritienā guvis plaukstas locītavas un potītes traumas, kā arī iespaidīgus zilumus, bet brīnumainā kārtā izticis bez lūzumiem.

Motobraucējs Bredlijs Smits, kurš brauca tieši aiz Lorenso, paudis uzskatu, ka pirms kritiena kaut kas notika ar "Ducati" motociklu. Viņš atzina, ka nav neko aizdomīgu redzējis uz trases seguma.

Savukārt Lorenso pārstāvētā "Ducati" komanda paziņojusi, ka veiks izmeklēšanu, lai saprastu, kāpēc tika piedzīvots kritiens.

Lorenso ir divkārtējs pasaules čempions 250 kubikcentimetru klasē un trīskārtējs prestižākajā "MotoGP" ieskaitē, līdz šim pēdējo titulu iegūstot 2015. gadā. No 2009. līdz 2016. gadam viņš allaž bija "MotoGP" kopvērtējuma trijniekā, tomēr pērn, pārejot uz "Ducati", palika vien septītais. Šosezon pēc 14 no sezonas 19 posmiem Lorenso ir ceturtajā vietā kopvērtējumā.