Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Pumpurs EMX250 pirmajā braucienā iekļūst punktos, Blūmfelds nekvalificējas

Juris Grīns
Juris Grīns

Pumpurs EMX250 pirmajā braucienā iekļūst punktos, Blūmfelds nekvalificējas
Sacensību uzvarētājs Riks Elzinga. Foto: mxgp.com

Eiropas motokrosa čempionātā EMX250 klasē noslēdzies sezonas atklāšanas posma pirmais brauciens, kurā latviešu motosportists Mairis Pumpurs guvis 17. vietu. Tikmēr Rauls Blūmfelds finālsacīkstēm nekvalificējās.

Tā kā EMX250 pirmajā posmā Itālijā, Mantovas trasē startēt gribētāju skaits sasniedza 69 braucējus, tie tika sadalīti divās grupās. Abi mūsu sportisti bija 1. grupā, brīvajos treniņbraucienos Pumpuram ierindojoties augstajā ceturtajā vietā, kamēr Blūmfelds starp 35 sportistiem bija lēnākais.

Kvalifikācijā Pumpurs ieņēma 12. vietu savā grupā, kas viņam ļāva kvalificēties finālbraucieniem, bet Blūmfelds palika 34. pozīcijā, tālāk netiekot.

Šodien aizvadītajā pirmajā finālbraucienā sākotnēji "SHR Yamaha" komandu pārstāvošais Pumpurs bija trešā desmita vidū, pirmo apli pabeidzot 25. vietā, bet sacīkšu laikā spēja progresēt un aizcīnījās līdz 17. pozīcijai. Līdz ar to viņš guvis pirmos četrus punktus. Šosezon viņš plāno aizvadīt atsevišķus Eiropas čempionāta posmus.

Pagājušajā EMX250 sezonā pirmās divas vietas ieguvušie Nikolass Lapuči un Kevins Horgmo šogad karjeru turpina pasaules čempionātā, bet pirmajā braucienā uzvaru sasniedza holandietis Riks Elzinga, kurš pērn kopvērtējumā bija trešais. Vadību viņš pārņēma sacensību vidū, kad apdzina spāņu motosportistu Davidu Bracerasu. Savukārt ar augsto trešo vietu sezonu uzsācis igaunis Jorgens-Matiass Talviku, kurš šajā klasē startēja jau iepriekšējā sezonā.

EMX250 otrais brauciens Mantovā tiks aizvadīts svētdien, un tā sākums paredzēts plkst. 11:30 pēc Latvijas laika.