Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Trīs mēnešus pēc mošanās no komas Jasikonis atgriežas trasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Trīs mēnešus pēc mošanās no komas Jasikonis atgriežas trasē
Armins Jasikonis. Foto: Instagram.com/arminasjasikonis

Lietuviešu motosportists Armins Jaskonis pēc pērn sacīkstēs piedzīvotā smagā kritiena, kā rezultātā kādu laiku pavadīja komā, nu ir atgriezies trasē un atsācis treniņus uz motocikla. Tāpat viņš ticis pie jauna numura, ko uzdāvinājis Tanels Leoks.

Septembra beigās pasaules motokrosa čempionāta Lombardijas posmā Jasikonis piedzīvoja kritienu, kā rezultātā no Mantovas trases ar smagu galvas traumu tika nogādāts slimnīcā. Tur viņam tika nozīmēta medicīniskā koma un bija bažas par viņa dzīvību. Tomēr veselības stāvoklis stabilizējās un sāka uzlaboties - jau aptuveni pēc mēneša tika ziņots, ka lietuvietis no komas modies.

Pagājuši tikai trīs mēneši, bet Jasikonis jau ir atgriezies trasē un aizvada treniņus, lai varētu piedalīties 2021. gada pasaules čempionātā, kur joprojām pārstāvēs "Husqvarna" rūpnīcas komandu. Šobrīd netiek ziņots, vai viņš varēs startēt jau pirmajā posmā, kas 3. aprīlī norisināsies Omānā.

Tikmēr zināms, ka līdzšinējo numuru 27 tagad Jasikonis nomainījis ar "veiksmes ciparu" 7, ko līdz šim izmantoja igaunis Tanels Leoks. Veterāns savu karjeru MXGP ir noslēdzis, tādēļ ļāvis to izmantot citam Baltijas valstu sportistam.

"Jūtos svētīts par otro iespēju savā dzīvē," viņš raksta sociālajos tīklos. "Jā, un šis ir mans jaunais numurs. #AJ7. Paldies Tanelam Leokam, kurš man to dāvāja. Paldies visai komandai par to, ka stāvējāt aiz manis un atbalstījāt."

Jasikonim iepriekšējās sezonās komandas biedrs bija Pauls Jonass, kurš nu devies uz "GasGas" vienību, bet šogad sportista pārinieks būs Tomass Kjers Olsens, kurš līdz šim "Husqvarna" sastāvā brauca MX2 klasē.