Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Šileikam 21. vieta MXGP posma Ķegumā pirmajā braucienā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Šileikam 21. vieta MXGP posma Ķegumā pirmajā braucienā
Tomass Šileika. Foto: Niek Fotografie

LETA. Latvijas motosportists Tomass Šileika svētdien "Zelta zirga" trasē Ķegumā pasaules čempionāta Latvijas "Grand "Prix" ierindojās 21.vietā MXGP klasē.

Šileika pirmo apli pabeidza 13.vietā, nākamajā aplī pakāpās vietu augstāk, ceturtajā aplī atkāpās uz 15., piektajā - uz 18. un sestajā aplī - uz 19.vietu. Vēl pa vietai zemāk Latvijas motosportists nokļuva astotajā, devītajā un 11.aplī, bet 15.aplī pakāpās vietu augstāk.

Uzvaru braucienā izcīnīja kvalifikācijas sacensību uzvarētājs nīderlandietis Džefrijs Herlingss, kurš par 7,706 sekundēm pārspēja spāni Horhi Prado un par 20,582 sekundēm - citu Spānijas motosportists Ruvenu Fernandesu.

Jau ziņots, ka šādā kārtībā sportisti sestdien sarindojās arī kvalifikācijā, kurā Šileika ieņēma 20.vietu.

MX2 klasē pirmajā braucienā ātrākais bija nīderlandietis Kajs de Volfs, kurš par sekundi apsteidza francūzi Benistēnu Tibo un par 29,021 sekundi - tautieti un komandas biedru Roanu van de Mosdeiku.

Svētdien abās klasēs notiks arī otrie braucieni.

Latvijas vadošais motosportists Pauls Jonass pirms Francijas "Grand Prix" treniņos savainoja īkšķi, un viņam nācās veikt operāciju, kas liedza piedalīties Latvijā paredzētajās sacensībās.

Jonass dažādu savainojumu dēļ ir izlaidis piecus posmus pēc kārtas, bet bez ieskaites punktiem viņš ir palicis sešos posmos. Devītais posms norisināsies 11.jūnijā Vācijā, bet pēc tam būs divu nedēļu pauze.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Jonass ar 56 punktiem ir 18.vietā, bet pirmo vietu ieņem spānis Horhe Prado, kurš sakrājis 351 punktu, par 23 apsteidzot Herlingsu.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-06-04 16:19, pirms 11 mēnešiem
Pēdējais no tiem kas finišēja. Pārējie visi izstājās. Un diezgan paplika barjera. Nepatīk ķegums nevienam laikam