Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jānis Mārtiņš Reišulis izcīna uzvaru ''ADAC Masters'' 1.posmā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Jānis Mārtiņš Reišulis izcīna uzvaru ''ADAC Masters'' 1.posmā
Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē divu dienu garumā Vācijā, Drehnas trasē, risinājās “ADAC MX Masters” 1. posma sacensības motokrosā, kurās no Latvijas braucējiem visaugstvērtīgāko rezultātu uzrādīja Jānis Mārtiņš Reišulis, uzvarot ''Junior Cup 125'' klasē.

“Junior Cup 125” klasē pamatbraucienos startēja 40 dalībnieki, tostarp vairāki Latvijas ātrākie šīs klases braucēji – Raivo Laicāns, Markuss Kokins, Tomass Šaicāns un Jānis Mārtiņš Reišulis. Tieši Reišulis, kurš ir pērnā gada ADAC čempions 125cc klasē, bija ātrākais trasē ne tikai starp latviešiem, bet arī pārējiem.

Jānis Mārtiņš kvalifikācijā uzrādīja labāko apļa laiku, nopelnot tiesības pamatbraucienos pie starta barjeras stāties kā pirmais. Pirmajā braucienā Reišulis no starta bija trešais, bet pēc diviem apļiem jau nonāca līderpozīcjā un šo pozīciju noturēja līdz pat finišam. Arī otrajā braucienā Jānim neizdevās izcelt startu, esot ceturtajā pozīcijā. Pirmajos apļos notika sīva cīņa par līderpozīciju, kurā latvietis, parādot meistarību, izvirzījās vadībā un finišā iebrauca kā pirmais. Arī summā Jānim Mārtiņam Reišulis 1. vieta.

“Ir lieliski iesākt sezonu ar uzvaru! Tā man dod lielu pārliecību par sevi. Otrajā braucienā man nesanāca starts un par uzvaru nācās pacīnīties. Trase bija ļoti laba, man par to ir labas atmiņas. Šogad vēlos aizstāvēt titulu,” portālā adac-motosport.de citēts Jānis Mārtiņš Reišulis, kurš nākamnedēļ dosies uz Šveici, lai piedalītos Eiropas čempionāta 1.posmā.

Atzīstami 125cc klases ieskaitē nostartēja arī citi Latvijas braucēji. T. Šaicāns pirmajā braucienā izcīnīja 6. vietu, R. Laicāns finišu sasniedza 27. pozīcijā, taču M. Kokins finišu nesasniedza, jo noklemmēja motocikla motors un bija jāizstājas. Arī otrajā braucienā Šaicāns bija sestais, Kokins braucot ar treniņu motociklu, sasniedza 19. rezultātu, bet Laicāns finišēja divdesmitajā pozīcijā.

“Youngster Cup” klasē no Latvijas braucējiem startēja pieci sportisti – Edvards Bidzāns, Roberts Lūsis, Martins Platkēvičs, Kristofers Kauliņš un Jānis Kubuliņš. Pamatsacensībām kvalificējās 40 sportistu, kuru vidū no latviešiem bija Bidzāns, Lūsis un Kubuliņš, kas trasē izgāja tikai uz trešo braucienu. Pirmajā braucienā Bidzāns bija sestais, savukārt Lūsis finišu sasniedza kā sešpadsmitais. Otrajā braucienā no latviešiem veiksmīgāks bija Lūsis, kurš izcīnīja 8. vietu, savukārt Bidzānam tehniskas problēmas un rezultātā tikai 37. pozīcija. Trešajā braucienā atkal uz strīpas bija E.Bidzāns, izcīnot 4. vietu, savukārt Lūsis šajā braucienā palika septītais, Kubuliņam – 34. vieta. Trīs braucienu summā Edvardam Bidzānam 8. vieta, bet Robartam Lūsim – 11. pozīcija. Jānim Kubuliņam šajās sacensībās 39. vieta četrdesmit divu sportistu konkurencē. Par posma uzvarētāju kļuva Kato Nikels no Vācijas, otrais palika Maiks Gverders (Čehija), bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Pīters Konigs (Vācija).

Pašā prestižākajā “MX Masters” klasē Latviju pārstāvēja Tomass Šileika, kurš pirmajā braucienā bija divdesmit astotais, otrajā braucienā sportists piedzīvoja kritienu un traumas dēļ neizgāja uz starta trešajā braucienā, kas Latvijas pārstāvim deva 40.vietu trīs braucienu summā.

Tikmēr “Junior Cup 85” klasē kritienus abos braucienos piedzīvoja Jēkabs Hudolejs, paliekot ārpus punktiem. Jāpiezīmē, ka kvalifikācijā, startējot pirmajā grupā Jēkabs uzrādīja sesto labāko rezultātu. Savukārt Sebastians Olsens nekvalificējās pamatbraucieniem.

Visi rezultāti ŠEIT.

Nākamais “ADAC Masters” čempionāta posms notiks laika posmā no 12. – 15. maijam Molnā, Vācijā.

“ADAC MX Masters 2023” kalendārs:
1. 04.-2.04. Fürstlich Drehna (Vācija)
2. 12.05.-14.05. Mölln (Vācija)
3. 27.05.-28.05. Randers (Dānija)
4. 17.06.-18.06. Bielstein (Vācija)
5. 05.08.-6.08. Gaildorf (Vācija)
6. 26.08.-27.08. Tensfeld (Vācija)
7. 09.09.-10.09. Holzgerlingen (Vācija)
8. 23.09.-24.09. Dreetz (Vācija)