Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Siliņš pēc uzvaras Ķesterciemā: "Kritušie koki bija kā odziņa"

Juris Grīns
Juris Grīns

Siliņš pēc uzvaras Ķesterciemā: "Kritušie koki bija kā odziņa"
Edgars Siliņš. Foto: Ieva Apine

Sestdien, 2. aprīlī Ķesterciema "Bušu karjerā" sākās jaunā 2022. gada enduro sezona, un tika aizvadīts Latvijas čempionāta un Latvijas kausa pirmais posms. Laikapstākļi sportistus lutināja - bija skaidrs, saulains laiks, bet pavēss. Visi bija pozitīvi noskaņoti un gatavi jaunās sezonas startam. Šajā posmā uz starta stājās 114 dalībnieki.

EGP klasē pirmo vietu izcīnīja Edgars Siliņš, kurš pārstāv motoklubu “Motosports Racing Team”, aiz sevis atstājot Andri Grīnfeldu, kurš šogad startē motoklubā “KTM Orange Racing” un trešajā vietā Siliņa komandas biedrs Ivo Šteinbergs no motokluba “Motosports Racing Team”.

Pirmā posma EGP un E2 klases līderis Edgars Siliņš (“Motosports Racing Team”): “Ķesterciema sacensības kā jau katru gadu – pirmās. Tas ir liels pārbaudījums gan man, gan tehnikai, kā tā ir sagatavota. Sacensības izdevās ļoti labas. Pats varbūt nebiju gatavs uz visiem 100%, bet veiksme bija ar mani. Nepieļāvu nedz kritienus, nedz liekas kļūdas. Trase man patika. Par to paldies Arvim Bumbieram un komandai par ieguldīto darbu.”

Edgars uzsver, ka „pārbrauciens pa priežu mežu man vienmēr šeit bijis mīļš. Ļoti, ļoti tas patīk. Trasē bija daudz kritušu koki. Vienā brīdī jau apnika pār tiem braukt, sāku tos apbraukt. Šķiet, tie bija vētras nodarītie postījumi. Šie kritušie koki bija kā odziņa.”

Vērtējot testus, sportists atzīstas, ka pirmajā testā sanāca patērēt daudz spēka, braucis kā ierasti testu, jo nezinājis, ka sistēmā radusies kļūda un laiks nav fiksēts. Bet kopumā šis tests bija ļoti labs. „Patika, ka bija izveidotas jaunas vietas. Bija interesants. Otrajā testā bija 90% smiltis. Tas padevās labi, bez liekām kļūdām. Šis tests izdevās vislabāk. Sezona ir iesākusies veiksmīgi, un atliek vien noturēt šo uzstādīto latiņu.” Edgars ir priecīgs par sezonas sākumu, un cer, ka tā būs pilnvērtīga un gada beigās varēsim visi kopā svinēt un būs balle.

„Ir liels prieks, ka sacensībās piedalās jauni sportisti, kuri jau no paša sākuma cenšas un pret visu izturas nopietni”, tā saka pirmā posma līderis.

Jautāts par šīs sezonas plāniem, sportists atbild, ka „šogad plāno startēt Baltijas čempionātā, Latvijas čempionātā enduro, Hard enduro un gatavojas pasaules grūtākajām sacensībām Rumānijā! Lai visiem izdevusies 2022. gada sezona!”

EGP klases trešās vietas ieguvējs un E3 klases uzvarētājs Ivo Šteinbergs (“Motosports Racing Team”) stāsta, ka “sezonu iesākām neierasti agri aprīlī, kas līdz šim pēdējos divus gadus nenotika. Bija prieks iesākt sezonu pavasarī. Šogad ir ļoti labs sacensību grafiks – pavasarī sākam un sezonu noslēdzam rudenī. Nebija silts. Visu nedēļu termometra stabiņš bija zem nulle grādiem. Trase vietām bija sasalusi, tāpēc bija jābrauc mierīgi bez lieka riska, lai jau sezonas sākumā neiedzīvotos traumās.”

Ivo Šteinbergs uzsvēra, ka Ķesterciemā ir braucis daudz, trase labi zināma, bet īpašs prieks sportistam, ka šoreiz bija pārveidots enduro tests. Bija iekļauta viena pilnīgi jauna daļa. Šis tests bija tehniski sarežģīts, bija daudz vējā kritušu koku. „Tas bija diezgan interesants, bet grūts tests. Tajā noteikti vajadzēja braukt prātīgāk, jo trases lejas daļā bija sasalumi. Otrs – smilšu tests, protams, labi zināms, bet tāpat tas ir sarežģīts un ātrs. Enduro tests bija ar jaunu meža daļu. Tas visiem bija pārsteigums. Prieks, ka organizators spēj, un viņam ir iespējas kaut ko trasē mainīt, un ka atļauj izmantot mežu. Braucējiem uzreiz tas ir kaut kas jauns un pārmaiņas.”

Sportists ir gandarīts par sacensību rezultātiem. „Man izdevās uzvarēt E3 klasi, un EGP klasē ar Edgaru Siliņu un Andri Grīnfeldu mēs sadalījām rezultātu, kuru izšķīra vien pusotra sekunde. Mums visiem trijiem braucējiem bija ļoti blīvs sacensību režīms, nekļūdījāmies. Viens brauca ātrāk pirmajā testā, otrs atkal otrajā. Rezultāts ļoti blīvs. Tas bija interesanti. Iedeva labu sezonas sākuma garšu. Šogad plāni pamainījušies – startēju “Motosports Racing Team” komandā. Startēšu Baltijas un Latvijas čempionātā enduro, tas ir svarīgākais, divu dienu formāts. Sezona gara, laika daudz!”

Latvijas Motosporta federācijas enduro komisijas vadītājs un E1 klases trešās vietas ieguvējs Kaspars Ērkulis (“Kalsnava MB”) par jaunās 2022. gada sezonas sākumu izsakās atzinīgi, „manuprāt, viss izdevās lieliski, bet ja bija bažas par sasalumu, tad tās nepamatojās, un sacensības bija vienkārši fantastiskas. Ķesterciemā māk organizēt sacensības, es braucu un baudu trasi, redzu, ka organizators ir centies un pielicis klāt kaut ko jaunu, te ir patīkami katru gadu atgriezties.” Jautāts par šodienas sasniegumiem, Kaspars Ērkulis atbild, ka „man kā sportistam, kā jau visiem sezonas sākumā – sākumā grūtāk, tad pierod, iemaņas atgriežas un galvenais, ka ir sasniegts finišs.”

Par trasi kopsummā enduro komisijas vadītājs atbild atzinīgi, ka trase ļoti patika, viņš uzteic – „ Arvis un Lauris ir pacentušies un atraduši ko jaunu un interesantu enduro testā: izveidotas jaunas vietas ar kritušiem kokiem, kas nav mans mīļākais elements, bet sportistam ir jāmāk braukt visur. Idejiski tas bija ļoti interesanti un tas tikai piešķiļ uguntiņu šim pasākumam. Cepuri nost organizatoram un komandai!”

Sacensību organizators, pieredzējušais enduro sportists Arvis Bumbiers stāsta, ka „gāja šodien ļoti labi. Laikapstākļi bija labi, pavēss, bet braucējiem tas netraucēja. Trase bija vietām sasalusi, bet ar to sportisti rēķinājās. Lielu traumu nebija. Daudz pozitīvu atsauksmju gan no iesācējiem un pieredzējušiem braucējiem. Visiem īpaši patika jaunie meža posmi, kas bija interesanti gan sportistiem, gan skatītājiem.”

Par sacensībām Arvis Bumbiers ir gandarīts un uzsver, ka to gandarījumu rada mazu lietu kopums. Viņš saka lielu paldies saviem sponsoriem un atbalstītājiem, bez kuriem šis pasākums nebūtu iespējams: Laurim Ermanim un „Motosports RT” komandai, Mairim Levanam un MOTUL, FORCE-FIX paldies par balvu fondu, jo balvas sportistiem, sagādā papildus gandarījumu. RAMIRENT nodrošināja ar elektrību. Paldies Jaunpils alus brūzim par garšīgajām balvām un “RED BULL”. Paldies visiem-sportistiem un atbalstītājiem un līdzjutējiem par sacensībām!”

Latvija čempionāta un kausa pirmā posma enduro uzvarētāju "Top 3"

EGP klasē:

1.Edgars Siliņš “Motosports Racing Team
2.Andris Grīnfelds “KTM Orange Racing”
3.Ivo Šteinbergs “Motosports Racing Team”

E1 klasē:

1.Miks Rasmanis “KTM Orange Racing”
2.Aivars Kukojs “Motosports Racing Team
3.Kaspars Ērkulis “Kalsnava MB”

E2 klasē:

1.Edgars Siliņš “Motosports Racing Team”
2.Andris Grīnfelds “KTM Orange Racing”
3.Kārlis Reinfelds “Adventure Team Latvia”

E3 klasē:

1.Ivo Šteinbergs “Motosports Racing Team”
2.Jānis Freimanis “Saldus motoklubs”
3.Kaspars Bondars “KTM Orange Racing”

E 40+ klasē:

1.Lauris Ermanis “Motosports Racing Team”
2.Jānis Rasmanis “KTM Orange Racing”
3.Artūrs Robežnieks “Kalsnava MB”

E juniors 16+ klasē:

1.Markuss Daniels Jauntirāns “Motosports Racing Team”
2.Brunis Deičmanis “Moto A-Z”

Hobiju 2T klasē:

1.Edgars Vilcāns “Siguldas Minimoto”
2.Toms Beinerts “Techstrive Racing”
3.Aleksandrs Čerņagins “KTM Orange Racing”

Hobiju 4T klasē:

1.Didzis Kalve “CEC I.S.Racing”
2.Ģirts Dubavs “Sigulda Racing Team”
3.Jānis Arbidāns “Motosports Racing Team”

Iesācēji (C) 2T klasē:

1.Andrii Dodonov “Latgales Enduro”
2.Matīss Šadris (privāti)
3.Aleksandrs Aferonoks “Latgales Enduro”

Iesācēji (C) 4T klasē:

1.Artūrs Ozols (privāti)
2.Māris Biruls (privāti)
3.Nauris Stalidzāns (privāti)

Veterāni 50+ klasē:

1.Toivo Nikopensius “Paikuse MK”
2.Andris Kalniņš “Motosports Racing Team”
3.Andrus Lomp “KTL Racing club”

Open LV klasē:

1.Gints Bērziņš “Jāņa Vintera Moto Team Riga”
2.Jānis Jansons “Motosports Racing Team”
3.Andis Plūme “RaceOn”

Absolūtais iesācējs klasē:

1.Sandis Zvidriņš (privāti)
2.Andris Baltausis (privāti)
3.Sergejs Zembkovskis (privāti)

Klubu komandu ieskaitē ar iegūtiem 60 punktiem pirmajā vietā “Motosports Racing Team” – Edgars Siliņš, Lauris Ermanis, Ivos Šteinbergs un Markuss Daniels Jauntirāns. Otrajā vietā ar iegūtiem 54 punktiem “KTM Orange Racing” – Andris Grīnfelds, Miks Rasmanis, Jānis Rasmanis un Kaspars Bondars. Trešajā vietā ar 29.25 punktiem “RaceON” – Edgars Ivuškāns, Madars Stārostnieks un Imants Kalniņš.

Visi sacensību rezultāti: https://www.enduromanager.eu/?rm_fu...

Nākamais Latvijas čempionāta un Latvijas kausa otrais posms notiks 4. un 5. jūnijā Madonā, motoparkā “Smeceres sils”, tas vienlaika būs arī Baltijas čempionāta un Baltijas kausa pirmais posma enduro!

2022. gada enduro sacensību kalendārs: https://www.lamsf.lv/wp-content/upl...

Informāciju sagatavoja:
LaMSF Enduro komisija