Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Rosi: "Šogad "Ducati" spēs cīnīties par uzvarām"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rosi: "Šogad "Ducati" spēs cīnīties par uzvarām"
Valentino Rosi
Foto:SIPA/Scanpix

Panākumiem bagātais motosportists Valentino Rosi, izvērtējot MotoGP testos redzēto, secinājis, ka gaidāmajā sezonā "Ducati" komanda spēs sacensties ar pēdējos gados dominējušajām "Honda" un "Yamaha" rūpnīcām.

Šogad "Ducati" komanda, kas uzvaras nav guvusi jau vairākus gadus, startēs ar jauno GP15 motociklu, kas testos sevi pierādīja no labākās puses. Kopējos rezultātos Sepangas trasē Andreā Janone ierindojās ceturtajā vietā, bet Andreā Doviciozo bija devītais ātrākais.

"Domāju, ka viņi ir ātri," stāsta "Yamaha" komandā braucošais Rosi, kurš pats ierindojās piektajā vietā. "Redzēju, ka Dovi un Janone ir lieliskā formā un domāju, ka jau šobrīd viņu motocikls ir ļoti spēcīgs, neskatoties uz to, ka tas ir jauns. Ļoti jauns. Domāju, ka sezonas laikā "Ducati" arī sacensībās būs bīstams pretinieks."

"Ducati" komanda, ņemot vērā vājos rezultātus iepriekšējās sezonās, atbilst "Open" klases noteikumiem, kas nozīmē, ka sacensībās tā drīkstēs izmantot vairāk degvielas un startēt ar mīkstāka sastāva aizmugurējām riepām, sezonas laikā vairāk reižu mainīt motoru, nebūs pakļauti visiem motora attīstīšanas ierobežojumiem, kā arī drīkstēs veikt vairāk testus.

Jāņem gan vērā, ka gadījumā, ja "Ducati" rezultāti būs augstāki (vismaz divas otrās vietas vai trīs pjedestāli sausā trasē), iespēja izmantot vairāk degvielas un mīkstākā sastāva riepas tiks atņemta.

Rosi gan uzskata, ka jau šobrīd "Ducati" nav nepieciešams vairāk par "Honda" un "Yamaha" pieejamajiem 22 litriem, ko arī apstiprinājis itāļu komandas vadītājs Luidži Dalliņa. Tikmēr par noteikumiem ļaut "Ducati" izmantot mīkstāka sastāva aizmugurējo riepu Rosi nav sajūsmā.

"Man šie noteikumi nešķiet godīgi," saka itālis. "Jau šobrīd "Ducati" ir ļoti ātri, tādēļ es nesaprotu, kāpēc viņiem ir šādas priekšrocības. Pagājušajā gadā varbūt jā, tomēr šobrīd viņi ir tikpat ātri kā mēs. Nesaprotu, kāpēc viņiem ir pieejamas mīkstākas riepas. Tas ir kautkas savāds un motosportā redzēts tikai MotoGP čempionātā."

"Open" klases tehniskie noteikumi attieksies arī uz jaunajām "Suzuki" un "Aprilia" komandām, kas šogad atgriezīsies MotoGP sacīkstēs.

MotoGP sezona startēs 29. martā Katarā.

"Yamaha" komandā šogad turpinās startēt Valentino Rosi un Horhe Lorenco, kamēr "Honda" nometni pārstāvēs pašreizējais čempions Marks Markess un Danijs Pedrosa. "Suzuki" sastāvā brauks Aleikšs Espargaro un pērnā gada Moto2 trešās vietas ieguvējs Maveriks Vinaless, bet "Aprilia" krāsas aizstāvēs Alvaro Bautista un Marko Melandri, kurš MotoGP atgriežas pēc četru gadu pārtraukuma.

Izmantotie resursi:
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News
motogp.com · Making the step up from...