Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"MotoGP" līderis Banjaja piedzīvo smagu kritienu, Katalonijā uzvar A.Espargaro

Juris Grīns
Juris Grīns

"MotoGP" līderis Banjaja piedzīvo smagu kritienu, Katalonijā uzvar A.Espargaro
Foto: Motorsport.com

"MotoGP" sezonas 11. posmā Katalonijas GP dubultuzvaru izdevies izcīnīt "Aprilia" rūpnīcas komandai - pirmajā vietā ierindojās Aleišs Espargaro, kurš apdzina un finišā pārspēja savu komandas biedru Maveriku Vinjalesu. Kopvērtējuma līderis Frančesko Banjaja tikmēr drīz pēc starta piedzīvoja smagu kritienu un atkārtotajā startā sacīksti neturpināja.

Sacensības tika apturētas drīz pēc starta divu atsevišķu negadījumu dēļ. Vispirms pirmā līkuma iekšmalā izslīdēja "Ducati" braucējs Enea Bastianini, kā rezultātā krita blakus braucošie Alekss Markess, Fabio de Džianantonio, Žoans Zarko un kopvērtējuma trešajā vietā esošais Marko Bedzeki.

Vadību pārliecinoši startā bija noturējis "pole position" īpašnieks Banjaja, taču otrā līkuma izejā "MotoGP" sezonas līderis piedzīvoja pamatīgu "highside" kritienu. No sāncenša nespēja izvairīties Breds Binders, ar savu motociklu pārbraucot Banjajas kājai. Rezultātā tiesneši izkāra sarkanos karogus, bet itālis tika aizvests uz medicīnas centru.

Tāpat pie mediķiem tika nogādāts Bastianini. Līdz ar to ļoti neveiksmīgs sacīkstes sākums abiem "Ducati" braucējiem, kuri sacīksti turpināt atkārtotajā startā nevarēja. Tikmēr pieci braucēji, kas pēc Bastianini kļūdas krita, atgriezās uz starta.

Atkārtotajā startā vadībā nonāca Banjajas tuvākais sekotājs kopvērtējumā Martins, bet jau pirmajā aplī viņu apdzina Vinjaless. Trešajā vietā iekārtojās sestdien notikušās sprinta sacīkstes uzvarētājs Aleišs Espargaro.

Trešajā aplī Espargaro apdzina Martinu, līdz ar ko pirmajās divās pozīcijās tobrīd bija nokļuvuši abi "Aprilia" rūpnīcas komandas braucēji. Uzreiz pēc tam uz trešo vietu pacēlās RNF vienības pārstāvis Migels Oliveria un tobrīd jau pirmajās trīs vietās brauca sportisti ar "Aprilia" markas motocikliem. Tikmēr tehnisku problēmu dēļ izstājās Binders, kurš iepriekšējos divos posmos bija kāpis uz pjedestāla.

Kādu laiku vadošā trijotne šādā secībā turpināja braukt, taču Martins ar to nebija mierā un desmitajā aplī atguva trešo pozīciju no Oliveiras. Pēc tam viņam izdevās palielināt pārsvaru pār sāncensi.

Espargaro vienubrīd zaudēja līderim vairākas sekundes, bet sacensību otrajā daļā pietuvojās. 20. apļa sākumā Espargaro beidzot izdevās pārņemt vadību, pēc kā uzreiz izveidoja nelielu atstatumu līdz komandas biedram.

Finišu līdz ar to kā uzvarētājs šķērsoja Espargaro, uzvarot otro dienu pēc kārtas, bet Vinjaless ierindojās otrajā vietā, nodrošinot "Aprilia" vienības dubultuzvaru. Martins finišēja trešais, bet Zarko cīņā par ceturto vietu neilgi pirms sacensību beigām bija apdzinis Oliveiru.

Sezonas kopvērtējumā Martins tagad pietuvojies līderim Banjajam līdz 50 punktu atstatumam.

Šobrīd aizvadīti 11 no plānotajiem 20 posmiem. Nākamais norisināsies jau pēc nedēļas, kad sportisti 10. septembrī tiksies uz cīņām Misano trasē, Itālijā.

Katalonijas GP rezultāti:

Kopvērtējums: