Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass otrajā braucienā un Turcijas MXGP posmā ieņem sesto vietu

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonass otrajā braucienā un Turcijas MXGP posmā ieņem sesto vietu
Pauls Jonass. Foto: Facebook.com/paulsjonass41

Pēc pirmajā braucienā piedzīvotās izstāšanās, pasaules motokrosa čempionāta Turcijas posma otro sacīksti MXGP klasē latviešu motosportists Pauls Jonass noslēdzis sestajā vietā. Tims Gajsers guvis pirmo uzvaru šosezon, bet Jonass summā ierindojās 12. pozīcijā.

"Standing Construct Honda" komandas pārstāvis Jonass kvalifikācijas treniņā bija sasniedzis astoto rezultātu, kas arī kļuva par viņa izcīnīto starta vietu, jo nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ kvalifikācijas sacīksti sestdien atcēla. Šodien Afjonkarahisaras trasē norisinās finālbraucieni.

Pirmajā šodienas sacīkstē MXGP klasē Jonass jau pašā sākumā krita, pēc kā turpināja braukt pa beigām, bet ceturtajā aplī izstājās motocikla problēmu dēļ.

Vadībā pēc starta bija izrāvies sezonas līderis Horhe Prado, taču "GasGas" braucējs ātri vien krita un rezultātā nonāca pēdējā vietā. Turcijas posmā gan startē vien 20 braucēji, un spāņu motosportistam izdevās aizcīnīties līdz 13. vietai finišā.

Sacensību pirmos sešus apļus līderis bija kvalifikācijas uzvarētājs Tims Gajsers, taču 2022. gada MXGP čempions nespēja noturēt sev aizmugurē Romēnu Fevru, kurš pārņēma vadību un uzvarēja ar nepilnu piecu sekunžu pārsvaru.

Cīņā par trešo vietu Maksims Reno pārspēja Kalvinu Vlānderenu un Alberto Forato. Glens Koldenhofs šoreiz palika sestais, bet Matija Gvadanini, kurš kādu laiku brauca trešajā vietā, beigās atkrita uz septīto pozīciju. Džeremijam Sīveram astotā vieta pirmajā sacīkstē.

Otrā brauciena sākumā Pauls Jonass ierindojās piektajā vietā, ko izdevās noturēt līdz pat 13. aplim, kad garām tika Vlānderens. Atlikušos apļus Jonass nobrauca sestajā vietā, tajā arī finišējot. Posma kopvērtējumā tas viņam ļauj ierindoties 12. pozīcijā.

Startu izcēla Prado, taču arī šoreiz viņam lieliskais sākums uzreiz līdzi nesa neveiksmi - šoreiz noslāpa motocikls. Gajsers tikmēr pārņēma vadību un tā arī finišēja pirmais. Maksims Reno visu sacīksti aizvadīja otrajā vietā, tikpat stabili trešais no sākuma līdz beigām bija pirmā brauciena uzvarētājs Fevrs. Aiz viņiem finišā bija Rubens Fernandess un Vlānderens. Prado beigās bija tikai divpadsmitais. Sākumā krita arī Džeremijs Sīvers - viņam finišā tikai 13. vieta.

Summējot punktus, uzvaru Turcijas posmā sasniedzis Gajsers, kurš šīs sezonas lielāko daļu izlaida savainojuma dēļ. Tas viņam ir pirmais panākums šosezon. Fevrs šoreiz palika otrajā pozīcijā, kamēr Reno guva trešo vietu. Tālāk sekoja Vlānderens un Forato.

MX2 klasē pirmajā braucienā uzvarēja Simons Langenfelders, aiz kura palika Jago Gērtss un Liams Evertss. Otrajā braucienā uzvarēja Kevins Horgmo, bet aiz viņa finišu sasniedza Evertss un Roans van de Mūsdijks. Evertsam uzvara Turcijas posmā, aiz viņa - Horgmo un Gērtss.

Šajā sezonā atlikuši vēl divi posmi. Nākamais notiks pēc divām nedēļā, 16. un 17. septembrī Itālijā, Madžioras trasē.

Turcijas MXGP posma kopvērtējums:

MXGP sezonas kopvērtējums:

Turcijas MX2 posma kopvērtējums:

MX2 sezonas kopvērtējums:

  +1 [+] [-]

, 2023-09-03 15:54, pirms 8 mēnešiem
Bez komentāriem.

  -3 [+] [-]

, 2023-09-03 16:02, pirms 8 mēnešiem
Pauls (kritiens ) Jonass turpina iesākto jau sezonas sākumā. Visi krīt, tāds sports, bet čalis to dara regulāri un ar izstāšanos. Esmu krosa fans un gaidu katru braucienu, bet nu tās ir drausmas.
Bažas par nācijàm, ja nevar uz moča noturēties
Paveicās ka pie barjeras 20 braucēji. 1p nopelnija.
Slēpts komentārs: backtofire

     [+] [-]

, 2023-09-03 20:23, pirms 8 mēnešiem
Skatos baigie moto speciālisti sarosijušies, vaig jau būt tad objektīviem.Fernandes Paulu vienkārši nonesa.tā lūk.Braucot ar 80 procentiem ideāls sniegums. Tākā nevajag !

  -1 [+] [-]

, 2023-09-04 11:01, pirms 8 mēnešiem
LIELAIS Bils rakstīja: Skatos baigie moto speciālisti sarosijušies, vaig jau būt tad objektīviem.Fernandes Paulu vienkārši nonesa.tā lūk.Braucot ar 80 procentiem ideāls sniegums. Tākā nevajag !
piekrītu Tev par visiem 100%-baigie spečuki te komentē,ka tik nolikt savējo(fani skaitās),redz tikai slikto-kas jums,orgasms no tā rodas,vai?

     [+] [-]

, 2023-09-04 23:31, pirms 8 mēnešiem
LIELAIS Bils rakstīja: Skatos baigie moto speciālisti sarosijušies, vaig jau būt tad objektīviem.Fernandes Paulu vienkārši nonesa.tā lūk.Braucot ar 80 procentiem ideāls sniegums. Tākā nevajag !
Tak tas mudaks markomartin vienmēr tik dīvānā pitzt un aplikt māk,nav ko tādu aunu ņemt pierē, kārtīgs fans jutīs līdzi arī grūtos brīžos