Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Bidzāns uzvar Austrijā, Karro devītais, startē arī Herlingss

Juris Grīns
Juris Grīns

Bidzāns uzvar Austrijā, Karro devītais, startē arī Herlingss
Matīss Karro. Foto: Facebook.com/matiss.karro

Nedēļas nogalē aizvadīts Vācijas "ADAC MX Masters" čempionāta otrais posms, kas norisinājās izbraukumā Austrijā. Ātrākajā no klasēm uzvaru sacensībās izcīnīja Džeremijs Sīvers, savukārt latvietis Matīss Karro ierindojās devītajā vietā divu braucienu summā. Tikmēr Junioru kausā pie uzvaras tika Edvards Bidzāns.

Megersas trasē "MX Masters" klasē startēja ļoti spēcīgi sportisti, ieradušies bija arī vairāki pasaules čempionāta dalībnieki. Titulētais Džefrijs Herlingss no "Red Bull KTM" komandas turpina atgriešanās procesu, lai jau pavisam drīz stātos uz starta MXGP sacensībās, bet šoreiz viņu bija iespēja vērot darbībā "ADAC MX Masters" seriālā.

Abās finālsacīkstēs uzvarēja "Monster Energy Yamaha" rūpnīcas sportists Džeremijs Sīvers, pirmajā braucienā pārspējot Herlingsu par 19 sekundēm, bet otrajā - par septiņām. Trešo vietu abas reizes ieņēma čempionāta pirmā posma uzvarētājs, pieredzējušais igauņu motokrosists Tanels Leoks ("A1M Husqvarna"), pirmajā braucienā finišējot tieši aizmugurē Herlingsam. Posmā vadošā trijnieka izkārtojums tāds pats, bet pirmo piecinieku noslēdza vietējais sportists Deniss Ulrihs ("Bodo Schmidt Husqvarna") un Valentīns Gilo ("KMP Honda").

"MX Handel Husqvarna" komandu pārstāvošais Matīss Karro pēc starta pirmajā braucienā atradās ārpus "Top 20", taču turpinājumā bija ātrāks, vienubrīd spēja pacelties līdz 12. pozīcijai, bet finišēja 14. vietā. Otrajā braucienā viņš pēc starta bija desmitais, spēja aizcīnīties līdz septītajai vietai, tad atkrita uz astoto, kurā pavadīja sacensību lielāko daļu un arī finišēja. Summā latviešu motosportistam Megersas posmā devītais rezultāts vairāk nekā 40 braucēju konkurencē. Pirmajā posmā, kas aprīļa vidū notika Mihlbekas trasē, Karro ierindojās 14. vietā.

Posma kopvērtējums MX Masters" klasē

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Džeremijs SīversŠveiceYamaha50
2.Džefrijs HerlingssNīderlandeKTM44
3.Tanels LeoksIgaunijaHusqvarna40
4.Deniss UlrihsVācijaHusqvarna36
5.Valentīns GiloŠveiceHonda32
6.Jenss GetemansBeļģijaKawasaki30
7.Paskals RauhenekersAustrijaKTM27
8.Ričards SikinaSlovākijaKTM24
9.Matīss KarroLatvijaHusqvarna20
10.Bence SvobodaUngārijaKTM18

Lielisks sniegums "MX Junior Cup 85" klasē atkal padevās Edvardam Bidzānam ("MX Moduls"), kurš uzvarēja abos braucienos, savāca maksimālo punktu skaitu un kļuva par posma uzvarētāju. Tikpat pārliecinoši sportists uzvarēja arī sezonas pirmajā posmā.

"MX Junior Cup 125" klasē startēja Mairis Pumpurs ("MX Moduls"), pirmo braucienu noslēdzot 16. vietā, bet otrajā braucienā izstājoties sestajā aplī. Posmā viņam 20. pozīcija. Savukārt pirmajā posmā Pumpurs ieņēma 17. vietu.

"ADAC MX Masters" trešais posms notiks 30. jūnijā Vācijas pilsētā Melnē.