Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kārlis Reišulis: "Man trūkst vārdu, esmu ļoti laimīgs"

Juris Grīns
Juris Grīns

Kārlis Reišulis: "Man trūkst vārdu, esmu ļoti laimīgs"
Kārlis Reišulis. Foto: Yamaha Racing

Nedēļas nogalē Itālijā Eiropas motokrosa čempionāta priekšpēdējā posmā Kārlis Alberts Reišulis nodemonstrēja savu līdz šim labāko sniegumu EMX125 klases sacīkstēs, abos finālbraucienos iekļūstot pirmajā trijniekā un summā sasniedzot otro vietu, kas ir viņa karjerā augstākais panākums. Sportists pēc sasniegtā bija emocionāli noskaņots.

Kārlis Reišulis, kuram tieši šodien aprit 16 gadi, Pjetramuratā, kur tika aizvadīts jau trešais posms pēc kārtas, piekāpās tikai abu braucienu uzvarētājam Lukasam Kēnenam, taču prata uzveikt Eiropas čempionāta līderis Valerio Latu un Bobiju Brūsu. Viņa 13 gadus vecais brālis Jānis Mārtiņš Reišulis aizvadīja trešo EMX125 posmu karjerā un abos braucienos ieņēma 12. vietu.

"Jau kvalifikācijā Kārlis lika manīt, ka ir noskaņots cīnīties par pirmo trijnieku, uzrādot ātrāko apļa laiku savā grupā," no Itālijas ziņo komanda. "Jānis uzrādīja desmito ātrāko laiku grupā. Varēja just, ka šīs ir jau trešās sacensībās desmit dienu laikā un savos 13 gados nav viegli. Pirmajā braucienā Kārlis no starta bija astotais un pakāpeniski ar katru apli uzlaboja pozīcijas, finišu sasniedzot otrajā vietā, pēdējos apļos spraigi cīnoties ar angļu sportistu, kurš atradās trešajā vietā. Jānim starts šoreiz nepadevās, starta taisnē viņš tika nobloķēts un pirmajā līkumā 24. vietā, bet brauciena laikā Jānis pierādīja, ka tik viegli nepadosies un apdzina daudz pieredzējušākus sportistus, finišējot 12. vietā. Otrajā braucienā Kārlis startā bija 15. vietā, bet ar agresīvu, pārliecinošu braukšanu divos apļos jau nonāca piektajā vietā. Skaistās cīņās tika apdzīts kopvērtējuma līderis Lata un otrās vietas īpašnieks Brūss, finišu sasniedzot trešajā vietā. Kopvērtējumā otrā vieta. Jānis no starta aizbrauca 14. vietā un visu braucienu ļoti sīvi cīnījās, vairākas reizes izturot spiedienu no aizmugurē braucošajiem sportistiem. Finišā un arī kopvērtējumā 12. vieta. Paldies trenerim Robertam Justam, labs darbs padarīts! Protams liels paldies visiem atbalstītājiem, kā arī par uzmundrinājumiem un laba vēlējumiem."

Šobrīd Kārlis aizvada otro sezonu EMX125 klasē, bet pirmo gadu pārstāv "MJC Yamaha" rūpnīcas komandu. Līdz šim viņš pirmajā trijniekā ne braucienos, ne arī posmu kopvērtējumos nebija iekļuvis.

"Man trūkst vārdu, jo pirmo reizi kāpt uz pjedestāla, tās ir brīnumainas sajūtas," saka Kārlis Reišulis. "Sacīkšu diena man bija fantastiska un beidzot padevās labi starti, kas bija iztrūkstošais gabals iepriekšējos posmos. Divi cienīgi starti un divas solīdas vietas finišā. Tiešām esmu ļoti laimīgs."

Savukārt Jānis, kurš pārstāv "KTM Motofavorīts MX Team", turpina apgūt 125 kubikcentimetru motociklu, ar ko pirmo pilno sezonu plāno aizvadīt nākamgad.

"Kvalifikācijā neizdevās nobraukt nevienu ātru apli, jo traucēja citi braucēji, tāpēc šoreiz sliktāka starta vieta, līdz ar ko īsti arī nepadevās starti," skaidro Jānis Reišulis. "Pirmajā braucienā no starta aizbraucu 24. pozīcijā. Brauciena laikā atradu labu braukšanas ritmu un sanāca apsteigt vairākus konkurentus. Finišā 12. vieta. Otrajā braucienā starts mazliet labāks, apmēram piecpadsmitā, sešpadsmitā vieta. Visu braucienu sanāca cīnīties ar citiem braucējiem, nebija laika atpūsties, bet bija interesanti, finišā atkal 12. vieta. Ar sacensībām esmu ļoti apmierināts, jo nobraukti divi stabili braucieni bez kritieniem. Paldies visiem maniem atbalstītājiem un cilvēkiem, kuri juta man līdzi."