Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"MotoGP" sprinta sacīkstē Barselonā uzvar "Aprilia" braucējs Espargaro

Juris Grīns
Juris Grīns

"MotoGP" sprinta sacīkstē Barselonā uzvar "Aprilia" braucējs Espargaro
Aleišs Espargaro un Frančesko Banjaja. Foto: Motogp.com

"Aprilia" komandas pārstāvis Aleišs Espargaro šodien izcīnīja uzvaru "MotoGP" čempionāta Katalonijas posma sprinta sacīkstē, pārspējot sezonas līderi Frančesko Banjaju no "Ducati" vienības.

Pirms gada savā māju sacīkstē Espargaro zaudēja pjedestālu, jo sajauca, cik apļi veicami līdz finišam. Tagad viņam izdevies atspēlēties par šo neveiksmi, finišā pārspējot Banjaju par mazāk nekā divām sekundēm.

Espargaro startēja no otrās pozīcijas, bet sākumā atkrita uz ceturto vietu. Septītajā aplī viņš izvirzījās vadībā. Pēc divcīņas spānim izdevās iekrāt nelielu, bet drošu pārsvaru pār Banjaju un 12 apļus garo cīņu noslēgt ar visai pārliecinošu uzvaru pār itāļu konkurentu.

Banjajam beigās bija jāaizstāvas no otra "Aprilia" braucēja Maverika Vinjalesa, kuru finišā pārspēja tikai par 0.051 sekundēm.

Kritienu sprintā piedzīvoja tikai sacīkstes uzvarētāja jaunākais brālis Pols Espargaro. Negadījums notika ceturtā apļa piektajā līkumā.

Pateicoties otrajai vietai, sezonas kopvērtējumā Banjaja savu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Horhi Martinu palielinājis līdz 66 punktiem. "Pramac Ducati" komandas pārstāvis šoreiz ieņēma piekto pozīciju, bet tikai astotais bija kopvērtējuma trešajā vietā esošais Marko Bedzeki no "Mooney VR46 Ducati" vienības.

"Grand Prix" sacīkste Barselonas trasē notiks svētdien. Starts paredzēts plkst. 15:00.

Sprinta sacīkstes rezultāti: