Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Ar pēdējo posmu noslēgsies Baltijas motošosejas čempionāta sezona

Juris Grīns
Juris Grīns

Ar pēdējo posmu noslēgsies Baltijas motošosejas čempionāta sezona
Hanness Sūmers. Foto: Facebook.com/soomer38

Šajā nedēļas nogalē 3.-4.septembrī noslēgsies Baltijas motošosejas čempionāta 2022. gada sezona. Pēdējais posms tāpat kā pirmais notiks Igaunijā Porsche ring trasē un kā ziņo pasākuma organizators, tad šajās sacensībās savu dalību pieteicis arī igauņu pašmāju motosportists Hanness Sūmers. Viņš ir ātrākais motošosejas braucējs Baltijā, kurš regulāri piedalās Pasaules čempionātā un uz šo brīdi atrodas kopvērtējuma desmitajā vietā Supersport klasē. Jāpiebilst, ka Hannesam pieder Porsche ring trases rekords 1:13.953, kurš uzstādīts 2019. gada 19. maijā.

Pēc aizvadītajiem trim posmiem Superbike klasē vadībā izvirzījies lietuviešu braucējs Šarūns Plads, bet aiz viņa seko mūsu Ivo Vinniņš (“SFRT Motorsports”). B1200 klasē Baltijas čempionāta kopvērtējumā pirmā vietā ir Taurs Norkūns no Lietuvas. Otrā un trešā vietā ierindojušies “Road Racing Riga” motosportisti Kristaps Grietiņš un Māris Grīviņš.

Savukārt Superstock 600 klasē pirmo vietu ieņem Gints Apinis (”Motoaplis”), bet trešo Juris Apinis (“SFRT Motorsports”), bet starp viņiem lietuvietis Jonas Stankūnas. C1200 klasē līderpozīcijā patreiz atrodas Sanders Telve no Igaunijas, bet otrā vietā mūsu Gatis Grosgalis (Privāti), savukārt C600 klasē pirmās divas vietas aizņēmuši mūsu motosportisti no Latvijas, pirmais Alfrēds Lazdiņš (“SFRT Motorsports”), bet otrais Normunds Kazušs (Privāti).

Sacensību norises kārtība ierastā – sestdien visas dienas garumā notiks treniņbraucieni, savukārt svētdien kvalifikācija un pašas sacensības, kā pirmie uz startu izies Supersport 300 klases braucēji. Vairāk informācijas Baltijas čempionāta organizatora mājaslapā: https://balticrr.eu/

Informāciju sagatavoja:
Linda Rūba-Vinniņa
LaMSF motošosejas pārstāve