Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Lielbāržu ekipāža ar trešo vietu Čehijā atgūst PČ līderpozīciju

Juris Grīns
Juris Grīns

Lielbāržu ekipāža ar trešo vietu Čehijā atgūst PČ līderpozīciju
Foto: WSC

Blakusvāģu motokrosa pasaules čempionāta ceturtais posms šodien tika aizvadīts Čehijā, dubļainajā Kramolinas trasē, kur brāļi Daniels un Bruno Lielbārži braucienus noslēdza piektajā un otrajā pozīcijā, summā izcīnot godalgoto trešo vietu. Kopvērtējumā tas ļāvis atgūt līderpozīciju.

Tā kā laikapstākļu dēļ sestdien plānotās sesijas tika atceltas, šī rīta treniņi reizē bija kvalifikācija. Lielbāržu ekipāža uzrādīja otro labāko rezultātu B grupā, kas nozīmēja ceturto starta pozīciju finālbraucieniem.

Pirmajā sacīkstē latviešu sportisti ierindojās piektajā vietā, finišējot 23 sekundes aiz uzvarētājiem Tima Prummera/Rodolfa Lebretona. Otro vietu izcīnīja Deivijs Sanderss/Jarno Stēgmanss, bet trešie bija Marvins Vanlušens/Glens Jensenss. Mazāk par sekundi Lielbārži zaudēja ceturtās vietas ieguvējiem Kiljanam Prunjē/Evanam Prunjē. Latvieši bija piektie jau kopš starta, dubļainajā trasē apdzīt nebija viegli, līdz ar to piektā vieta arī finišā.

Otrajā braucienā uzvarēja Vanlušena/Jensensa ekipāža, bet Lielbāržu duets finišēja otrajā vietā, piekāpjoties par septiņām sekundēm. Trešie šoreiz bija Prummers/Lebretons, kuri uzvarētājam zaudēja vairāk par pusminūti. Sākotnēji Lielbārži bija otrie, bet tad kļuva par līderiem. Bija iekrāts pārsvars, tomēr, apdzenot atpalicējus, tika pieļauta kļūda un finišā otrā vieta.

Posmā uzvaru līdz ar to guva Vanlušena ekipāža, otro vietu ieņēma Prummera ekipāža, bet brāļiem Lielbāržiem augstā trešā vieta.

Pagalam neveiksmīgs posms izvērsās Koenam Hermansam/Benam van den Bogārtam, kuri palika bez punktiem. No otrā brauciena viņi izstājās, tobrīd būdami līderi. Tāpat punktu neguva medaļu pretendenti Brets Vilkinsons/Džo Millards.

Rezultātā Lielbārži atgriezušies čempionāta vadībā, par trim punktiem apsteidzot Vanlušenu/Jensensu. Trešajā vietā esošie Prunjē šobrīd 22 punktus aiz līderiem, bet Hermanss/Van den Bogārts nokrituši uz ceturto pozīciju.

Čehijas posmā startēja arī leģendārais Daniels Villemsens, kurš pārī ar Jensu Vincentu guva devīto vietu. Braucienos ekipāža ierindojās 11. un devītajā vietā.

Pasaules čempionāta piektais posms notiks 15. un 16. jūnijā Polijas pilsētā Gdaņskā.

1. brauciens:

2. brauciens:

Posma kopvērtējums:

PČ kopvērtējums pēc 4. posma:

  +2 [+] [-]

, 2024-06-02 18:45, pirms 3 nedēļām
Respect, malači!

  +1 [+] [-]

, 2024-06-02 19:36, pirms 3 nedēļām
malači

     [+] [-]

, 2024-06-03 00:26, pirms 3 nedēļām
Jā, tiešām malači!