Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Sabulis: "Dobeles motokrosam gatavojos daudz nopietnāk"

Juris Grīns
Juris Grīns

Sabulis: "Dobeles motokrosam gatavojos daudz nopietnāk"
Kārlis Sabulis. Foto: publicitātes

Jau šajā nedēļas nogalē Latvijas ātrākie motokrosa braucēji pulcēsies Dobelē “Ceļa Ēzeļu” mototrasē, lai spēkotos par Latvijas čempionāta 3. posma medaļām un vērtīgajiem punktiem čempionāta kopvērtējumā. Prestižajā MX1 klasē pēc pirmajiem diviem posmiem līderos izvirzījies titulētais Kārlis Sabulis, kurš pārliecināts, ka grūtākie posmi vēl ir priekšā, kuros tuvākie konkurenti mēģinās viņam atņemt punktus.

“Pagaidām labs sezonas sākums, bet puiši sāk ieskrieties un visi, kas ir aiz manis, tāpat arī igauņi droši vien atbrauks, kas mēģinās kaut kur starpā ielīst un punkti var mainīties, bet mēģināšu tikpat stabili nobraukt un savus punktiņus savākt,” savu gatavību turēt savas pozīcijas tabulas galvgalī apliecināja pērnā gada Latvijas čempions un pašreizējais čempionāta MX1 klasē līderis Kārlis Sabulis (MX Moduls).

Sportists apliecina, ka viņš koncentrējas tikai un vienīgi uz MX1 klases ieskaites punktiem un cīņai ar seno konkurentu Tomu Macuku (Rodeo MX), kurš startē MX2 klasē, īpašu akcentu neliks. Jāatgādina, ka Macuks braucot ar mazākas kubatūras braucamo Aizputes posmā otrajā braucienā un Baltijas čempionāta 1. posmā Lietuvā abos braucienos, apdzina Sabuli, vietējā mērogā izraisot sensāciju.

“Toms brauc MX2 klasē un es par to neuztraucos un nepārdzīvoju, ja nu dažkārt Toms nofinišē man priekšā. Es koncentrējos tikai uz savu MX1 rezultātu,” atklāja Sabulis, kurš skaidroja, ka ir trases, kurās priekšrocība ir mazākas kubatūras motocikliem, un ir trases, kurās veiklāk to var izbraukt ar lielākas kubatūras braucamo. “Piemēram, Apē, kur ir īsts motokross, tur ar lielo moci var izdarīt daudz vairāk kā ar mazo, taču turpretī Lietuvā bija tāda maziņa trasīte ar daudz līkumiem un elementiem, kur ar mazo moci varēja izgriezt veiklāk. Es uzskatu, ka kaut kur plusi trasē ir lielajiem močiem, un kaut kur ir plusi mazajiem. Tas viss arī sabalansējas.”

Sacensībām Dobelē, kas notiks leģendārajā “Ceļa Ēzeļu” trasē, Sabulis gatavojas piemājas trasē, kurā reljefs un elementi ir līdzīgi Dobeles mototrasei, tāpēc speciāli, lai aizvadītu treniņus uz Dobeli nebrauks.

“Man pie mājas ir līdzīga tipa trases ar tādu pašu segumu un elementiem, tā kā galvenais ir uz moča pavadītais laiks un tad jau būs labi. Dobele man ļoti patīk. Man vienmēr tur labi ir gājis. Šīm sacensībām gatavojos daudz nopietnāk un ceru, ka rezultāts būs labs.“

Pēc Latvijas čempionātā aizvadītajiem diviem posmiem MX1 klasē stabils līderis ir Kārlis Sabulis, kurš uzvarējis abos iepriekšējos posmos, bet turpat blakus ir Tomass Šileika (MX Druvas) un Somijas sportists Jere Hāvisto no “Rodeo MX”.

Izmantotie resursi:
lamsf.lv