Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latviešu motošosejas braucējiem rezultatīva sacīkste Pērnavā

Juris Grīns
Juris Grīns

Latviešu motošosejas braucējiem rezultatīva sacīkste Pērnavā
Foto: lamsf.lv

Ar vairākiem pjedestāliem un vietām pirmajā desmitā, savu sezonu Pērnavā uzsākuši Latvijas motošosejas braucēji.

Maija pēdējā sestdienā, Pērnavas Auto24ring trasē notika pirmās šīs vasaras motošosejas sacīkstes, kas vienlaicīgi bija arī Latvijas, Igaunijas un Lietuvas nacionālo čempionātu pirmais posms. Lai arī pēdējā brīdī tika atcelts iepriekš plānotais Valstu Kauss un neatbrauca solītie Krievijas braucēji, pirmajai sezonas sacīkstei konkurence bija pietiekama. Pozitīvs ir fakts, ka uzreiz ar pirmo sacīksti, ātrajiem igauņu un somu braucējiem nopietnu konkurenci sastādīja latviešu motošosejnieki, kuriem lielāko daļu sezonas nāksies braukt tieši Pērnavā. Biķerniekos plānotā rekonstrukcija ļaus klātienē atbalstīt savējos tikai vasaras beigās – 17.augustā, uzreiz pēc spīvdeja posma Rīgā.

Teicami sezonu uzsācis Jānis Eglītis, sīva cīņa uzvarot Superstock 600 klasē. Tika apsteigts gan kvalifikācijas uzvarētājs igaunis Kristians Beljaevs, gan Kačerginas trases rekordists Šarunas Pladas. Latviešu uzvaru sēriju turpināja Rolands Legzdiņš un Dainis Liņķis, ieņemot pirmas divas vietas B 600 klasē. Normunds Lojāns palika piektais, bet Kalvim Loginam treniņos piedzīvotais kritiens un bojātais motocikls neļāva finišēt augstāk par desmito vietu. Māris Dankerts ir ātrākais B 1000 klasē, bet trešo vietu izcīna Gundars Borovskis, atstājot aiz sevis Aināru Štrobergu. Gatis Caune finišu sasniedz septītais, Ingus Ezernieks desmitais, bet Emīls Janaitis divpadsmitais. Superbaiku klasē, kur starp igauņiem un somiem notiek tradicionālā cīņa par trases rekorda uzlabošanu, rekords noturējās, bet uzvaru izcīnīja soms Sami Penna, apsteidzot igauņus Martinu Partelpoegu un Hanno Veltu. Andrejs Grīnbergs finišē piektais, bet Ilmārs Rudzons sestais. Labākais no mūsējiem ielas motociklu C klasē – Sergejs Paņevins, kas finišē sestajā vietā.

Nākošais Latvijas čempionāta posms atkal Pērnavā – 6 jūlijā.

Informāciju sagatavoja:
Tāls Meļķis