Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Eiropas motokrosa čempionāts Stelpē noslēdzas ar sīvam cīņām

Juris Grīns
Juris Grīns

Eiropas motokrosa čempionāts Stelpē noslēdzas ar sīvam cīņām
Motokross Stelpē
Foto: lamsf.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē otro gadu pēc kārtas Stelpes „Pīlādžu” mototrasē norisinājās Eiropas čempionāta Austrumeiropas zonas sacensības EMX65 un EMX85 klasēm, ko papildināja BMA Austrumeiropas čempionāts MX Dāmām, MX Veterāniem, MX50, MX2 Junioriem, kā arī Vecumnieku Kauss MX Amatieriem un klubiem. Sīvas cīņas risinājās divu dienu garumā, taču priecīgākie par uzvaru acīmredzami bija jaunās paaudzes pārstāvji.

Sestdien sacensības uzsāka Veterānu klase. Traumas dēļ tajā nepiedalījās ierastais pašmāju līderis Leons Kozlovskis, kurš šajā klasē noteikti būtu uzstādījis latiņu. Tā nu šoreiz pirmo vietu kopvērtējumā izdevās izcīnīt kaimiņam – Baltkrievijas sportistam Aleksandram Girutam, abos braucienos finišējot 1.vietā. Otrais stabili noturējās mūsu Raimonds Baltgalvis, bet trešais Ģirts Uzars.

Amatieru klasē stabilu sniegumu rādīja pašmāju braucēji Didzis Gorbenko, abos braucienos pārliecinoši ierindojoties pirmajā vietā, un Andris Štendenbergs, visu sacīkšu laiku minot uz papēžiem līderim un ieņemot 2.vietu. Kopvērtējuma trešo vietu gan izcīnīja kaimiņvalstu konkurents – Baltkrievijas sportists Aleksandrs Sazanavets. Savukārt smagu kritienu 1.braucienā diemžēl piedzīvoja Madars Pureklis. Iesprūstot motocikla gāzei, Madars lēcienā devās pārāk lielā ātrumā – lidojumā atlaižot spēkratu sportists piezemējās uz kājām, tās spēcīgi traumējot. Pēc smagā kritiena mediķi devās sniegt sportistam medicīnisko palīdzību un drīz vien nogādāja viņu slimnīcā. Tagad Madars gatavojas operācijai – vēlam veiksmi un ātru atlabšanu!

Dāmu klasē diemžēl divas no trim pjedestāla vietām savāca vienīgās ārzemju konkurentes, taču arī mūsu sportistes turējās godam. Abos braucienos punktu skaits un līdz ar to arī kopvērtējuma rezultāts nemainīgs – 1.vieta Krievijas pārstāvei Valērijai Lapinai, 2.vieta arī Krievijas sportistei – Lubovj Leontevai, bet trešā vieta pašmāju dāmai Annai Stecjukai.

Lielākās emocijas noteikti varēja vērot tieši svētdien, kad trasē devās mazāko klašu pārstāvji. Šie braucēji cīnījās plecu pie pleca un ne mirkli nebija gatavi padoties – izteikts prieks arī par uzvarām, laistot bērnu šampanieti gan savā starpā, gan pamatīgi izmērcējot žūrijas pārstāvjus un komentētāju. Uzvara ir uzvara – godam nopelnīta un godam jānosvin!

Mazākajā no klasītēm – MX50 - lieliski kārtējo reizi bija mūsu pašu mazie sportisti. Abos braucienos pārliecinošs līderis un kopvērtējuma 1.vietas ieguvējs ir Kārlis Alberts Reišulis, kura ķiveri dienas pirmajā braucienā rotāja īpašs noformējums, parādot, kurš ir trases noteicējs. Otrā vieta abos braucienos Jānim Kubuliņam, bet trešā Robertam Lūsim.

MX65 klasē ārzemju konkurence bija spēcīgāka un arī sportistu skaits lielāks, taču ļoti labu sniegumu parādīja mūsu mazais talants Kristiāns Freimanis, vienīgajam no Latvijas braucējiem šajā klasē izcīnot iespēju kāpt uz goda pjedestāla. Abos braucienos mazais sportists no starta līdz finišam noturējās 2.vietā. Pirmā vieta kopvērtējumā un abos braucienos Krievijas sportistam Maksimam Kraev, bet 3.vieta igaunim Jorgen-Matthias Talviku.

Nākamajā – MX85 klasē – spēcīgs kārtējo reizi mūsu labi zināmais Rainers Žuks. 1.braucienā Raineram izdevās izcīnīt augsto 2.vietu, bet otrais brauciens ne tik veiksmīgs un 4.vieta. Kopvērtējumā Žuks pelnīti kāpa uz trešā goda pjedestāla pakāpiena. Braucienos tā arī nepārspēts palika Igaunijas jaunais sportists Andreas Hiemagi, bet 2.vietu izcīnīja Krievijas braucējs Timurs Perashins.

Lielākā no jaunās paaudzes klasēm bija MX2 juniori, kuru spēkrati un ātrums ievērojami atšķīrās no dienas laikā redzētajām sacīkstēm. Pirmo vietu izcīnīja lietuvietis Arminas Jasikonis, kura sniegums salīdzinājumā ar pērno gadu ir ievērojami uzlabojies. Arī pats sportists atzina, ka šai sezonai ir īpaši gatavojies un ziemas laikā trenējies īpaši cītīgi – rezultāts atmaksājies. Otrā vieta mūsu sportistam Kristeram Drevinskim, labi turot līdzi līderim visu sacensību laiku, bet trešo vietu izcīnīja Ingars Asma.

Divu dienu sacīkstes Stelpē veiksmīgi noslēgušās. Lielu paldies noteikti jāsaka „Pīlādžu” trases īpašniekam, kurš bija padomājis gan par sportistiem trasē, gan līdzbraucējiem – ierīkota laistīšanas sistēma, sakopta vide, kafejnīca, ūdens, motokrosam netipiska zaļa zālīte un ideāla kempinga vieta visai ģimenei, šeit nodarbi atrada gan lieli, gan mazi! Paldies!

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Ābelniece,
LaMSF praktikante