Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Siliņš: "Iekšā bija sajūta, ka varu un vajag saņemties"

Juris Grīns
Juris Grīns

Siliņš: "Iekšā bija sajūta, ka varu un vajag saņemties"
Edgars Siliņš
Foto: endurosport.lv

Nedēļas nogalē no 29. – 31. jūlijam Ogrē aizvadītajā Eiropas enduro čempionāta trešajā posmā Latvijas sportists Edgars Siliņš senioru E1 klasē izcīnīja augsto trešo vietu, izturot spēcīgu konkurenci ar tādu enduro lielvalstu sportistiem kā Itālija, Vācija, Lielbritānija u.c.

Latvijas enduro šis ir jauns panākumu ieraksts, jo līdz šim augstākie sasniegumi latviešiem Eiropas čempionātā gūti veterānu klasē. Augstākais no tiem 2002. gadā, kad Arturs Robežnieks izcīnīja zelta medaļu.

“Mājās savu atbalstītāju tuvumā braukt ir prieks. Sacensību organizators Arturs Robežnieks bija pacenties par jaunu pieredzi ātruma testos, akmeņainais karjera tests bija kas neierastāks. Sestdien biju ceturtais un no trešās vietas atpaliku par 30 sekundēm, bet iekšā bija sajūta, ka varu un vajag saņemties atbalstītāju priekšā. Svētdien lūzuma punkts bija otrais aplis, bet tad uz trešo apli saņēmos un ar rezultātu esmu apmierināts. Skaista nedēļas nogale,” skaidro Edgars Siliņš.

Ogres mežus un stigas divu dienu garumā iepazina 132 motosportisti no 16 Eiropas valstīm. Uzvaras laurus kopvērtējumā Latvijas posmā guva Čehijas pārstāvis Jaromirs Romančiks (Jaromir Romancik), kas abās sacensību dienās ātruma testos uzrādīja ātrākos apļa laikus kopvērtējumā.

Sacensību rezultāti: Recent Results 2016 - EEC

Lai ar pēc pirmās sacensību dienas Latvijas braucējs Ivo Šteinbergs senioru E2 klasē ierindojās trešaja vietā, svētdien sacensības noslēdzot kā sestais, kopvērtējumā Ivo ierindojās augstajā 5. vietā. Ivo šīs bija ugunskristības Eiropas enduro un, ņemot vērā lielo konkurenci starp šis klases braucējiem, iegūtā piektā vieta ir labs panākums un sākums.

Latvijas sportistu rezultāti Eiropas enduro čempionāta trešajā posmā:

VietaSportistsKlase
3.Edgars Siliņšsenioru E1
5.Ivo Šteinbergssenioru E2
7.Einārs Vintersveterānu
10.Lauris Ermanissenioru E3
14.Mārtiņš Vinterssenioru E3
16.Vitālijs Ovčiņņikovssenioru E3
21.Gustavs Kundziņšsenioru E2

Atzinīgi Latvijas posmu vērtē Eiropas enduro komisijas vadītājs Marko Bolzonello: “Sacensības bija noorganizētas ļoti augstā profesionālā līmenī. Trases bija gana sarežģītas sportistiem, bet jāsaka – kā pienākas enduro. Var redzēt, ka ir ieguldīts nopietns un atbildīgs darbs sacensību organizešanā. Un ceram, ka Latvijā atkal tiksimies Eiropas posmā.”

“Pats galvenais, ka sacensības ir aizvadītas bez nopietnām sportistu traumām, tas apliecina, ka trase bija sagatavota profesionāli. Un tas man kā trases veidotājam ir lielākais pagodinājums. Noorganizēt starptautiskās sacensības ir izaicinājums. Un pateicoties komandas darbam esam guvuši labu vērtējumu par sacensībām”, skaidro Arturs Robežnieks.

Ogres novada domes prieksšēdētāja vietnieks Egils Helmanis uzsver, starptautiska mēroga pasākumu organizēšana Ogrei ir liels ekonomiskais pienesums: “Nedēļas garumā sacensību dalībnieki apmeklēja pilsētas kafejnīcas, veikalus, izmantoja mūsu viesu namus utt. Un, protams, sniedza iespēju ogreniešiem iepazīt Eiropas enduro. Un patīkami, ka ar labām atsauksmēm un vērtējumu Eiropā izskan Ogres un Latvijas vārds.”

Kā norāda Arturs Robežnieks, kas ir ne tikai sacensību organziators un Eiropas enduro čempions, bet arī Eiropas enduro komisijas loceklis, nākamgad Latvijā organizēsim Eiropas čempionātu endurokrosā jeb cross country. Atšķirībā no tradiconālā enduro, kas ilgst divas dienas, cross country sacensības norit vienu dienu un ar īsāku trases distanci: “Savulaik, krīzes gados, rosināju Latvijā enduro sacensības aizstāt ar vienas dienas enduro, kas arī ir paredz mazākus finansiālos ieguldījumus sportistam. Tas toreiz bija pamats, lai šis sporta veids saglabātos, turklāt piesaistīja arī jaunus braucējus. Un šodien tiek organizēts gan tradicionālais divu dienu enduro, gan cross country Latvijas čempionāts. Un pateicoties mūsu aktivitātēm, arī Eiropa pārņēm šo sacensību veidu un mūsu izstrādātie noteikumi un sacensību principi būs pamats Eiropas čempionātam”, uzsver Arturs Robežnieks.

No 29. – 31. jūlijam Ogrē jau otro reizi norisinājās Eiropas enduro čempionāts. Divu dienu kopsummā sportisti nobrauca vairāk nekā 400 km pa Ogres apvidus mežiem. Viena apļa garums bija 62 km ar trim ātruma testiem – vienu motokrosa un diviem enduro testiem.

Izmantotie resursi:
endurosport.lv – endurosport.lv

     [+] [-]

, 2016-08-03 10:00, pirms 8 gadiem
O, Edens Azars