Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Edgars Siliņš kāpj uz pjedestāla enduro EČ posmā Ogrē

Juris Grīns
Juris Grīns

Edgars Siliņš kāpj uz pjedestāla enduro EČ posmā Ogrē
Foto: facebook.com/EdgarsSilins86

Motosportists Edgars Siliņš guvis trešo vietu Eiropas enduro čempionāta posmā, tādā veidā veicot vēl nebijušu ierakstu šī sporta veida vēsturē Latvijā. Sacensības divu dienu garumā norisinājās Ogres un Ikšķiles apkaimē.

Pēc Eiropas čempionāta trešā posma pirmās dienas Edgars Siliņš ierindojās ceturtajā vietā "E1 Senior" klasē, bet otrajā dienā spēja pacelties uz trešo vietu, kas deva iespēju kāpt uz goda pjedestāla. Siliņam tas ir pirmais pjedestāls Eiropas čempionātā un vēl nebijis sasniegums Latvijas enduro motosportā.

Vēl pirms otrās dienas trešajā vietā "E2 Senior" klasē atradās Ivo Šteinbergs, taču otrā sacīkšu diena sportistam mazliet sarežģītāka un rezultātā piektā vieta.

Pirmajā desmitniekā iekļuva arī Einārs Vinters, kuram Veterānu klasē septītais rezultāts otrās dienas izskaņā, kā arī Lauris Ermanis, kuram desmitā vieta "E3 Senior" ieskaitē.

"Otrā diena Ogrē aizvadīta, laika apstākļi nelutināja, saņēmām diezgan spēcīgu lietus devu otrā apļa sākumā," stāsta sacensību dalībnieks Lauris Ermanis. "Līdz ar to trasē bija salijusi uz visa apļa garumā izveidojās dziļas špūres. Šodien bija, ko turēt. Patiess prieks par Edgaru Siliņu, kuram pirmais pjedestāls Eiropas čempionātā."

"E3 Senior" klasē startēja arī Mārtiņš Vinters, kurš ieņēma 14. vietu, un Vitālijs Ovčiņņikovs, kuram 16. pozīcija sacensību noslēgumā. Gustavs Kundziņš otrajā dienā izstājās un bija spiests apmeklēt ārstu, jo tika traumēts plecs. Viņam 21. vieta "E2 Senior" klasē.

Rezultāti: Recent Results 2016 - EEC