Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass finišē sestais Vācijas MXGP kvalifikācijas sacensībās

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonass finišē sestais Vācijas MXGP kvalifikācijas sacensībās
Pauls Jonass. Foto: Full Spectrum Media

Ar izcīnītu sesto vietu pasaules motokrosa čempionāta astotā posma kvalifikācijas sacensības Vācijā, Toičentāles trasē noslēdzis Pauls Jonass.

Kvalifikācijas sacīkste notika lietus laikā un apstākļi trasē bija smagi. Jonass sākotnēji ierindojās sestajā vietā, bet vēlāk bija atkritis uz astoto. Sacensību beigu daļā "Standing Construct Honda" komandas braucējs tika garām Henrijam Jakobi, bet pēdējā aplī arī Matijam Gvadanīni, kas ļāva ierindoties sestajā vietā.

Gvadanīni izcēla startu, bet ātri vien viņam garām aizbrauca pašreizējais MXGP čempions Horhe Prado. Pašreizējais kopvērtējuma līderis Tims Gajsers apdzina tobrīd pirmajā trijniekā esošos Jakobi un Gvadanīni, pēc kā lūkoja uzbrukt līderim. Prado pieļāva kļūdu, gandrīz piedzīvojot kritienu, kā rezultātā "Honda" braucējs Gajsers tika priekšā un uzvarēja.

Prado finišēja otrais, bet zaudēja uzvarētājam deviņas sekundes. Romēnam Fevram nepadevās labs starts, taču viņš veica daudzas apdzīšanas un finišu sasniedza trešais, sev aizmugurē atstājot Džefriju Herlingsu, Džeremiju Sīveru un Jonasu.

Finālbraucieni norisināsies svētdien. MXGP klasē to sākums plkst. 15:15 un 18:10 pēc Latvijas laika.

MX2 klasē kvalifikācijas sacīkstē uzvaru svinēja sezonas līderis Kajs de Volfs no "Husqvarna" nometnes, sev aizmugurē atstājot Andrea Adamo un Liamu Evertsu.

MXGP kvalifikācijas brauciens:

MXGP kopvērtējums:

MX2 kvalifikācijas brauciens:

MX2 kopvērtējums:

     [+] [-]

, 2024-06-02 07:36, pirms 4 nedēļām
Galvenais prātīgi, jo nākamajā weekendā jābūt Ķegumā.

     [+] [-]

, 2024-06-02 08:57, pirms 4 nedēļām
manuprāt, labākais individuālais (moto)sportists Latvijā šobrīd.