Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

J.Reišulim un Ozoliņam pjedestāls "Dutch Masters" motokrosā, Hudolejs izcīna uzvaru

Juris Grīns
Juris Grīns

J.Reišulim un Ozoliņam pjedestāls "Dutch Masters" motokrosā, Hudolejs izcīna uzvaru
Jānis Mārtiņš Reišulis. Foto: Facebook.com/reisulis

Latviešu motokrosa braucēji šodien, 1. aprīlī, Nīderlandē piedalījās "Dutch Masters" čempionāta posmā. Jānis Mārtiņš Reišulis izcīnīja otro vietu 250cc klasē, 125cc kategorijā otrajā vietā ierindojās Markuss Ozoliņš, savukārt Jēkabs Hudolejs kļuva par 85cc ieskaites uzvarētāju.

250cc klasē startēja vairāki ļoti spēcīgi braucēji, bet abās sacīkstēs un posmā uzvaru svinēja MX2 pasaules čempionāta pārstāvis Tibo Benistāns.

Kvalifikācijā pirmajā grupā trešo vietu ieņēma J.Reišulis, kamēr otrajā grupā ātrāko laiku sasniedza Kārlis Alberts Reišulis.

Pirmajā finālbraucienā no pirmā līdz pēdējam aplim J.Reišulis turējās otrajā vietā, finišējot 18 sekundes aiz Benistāna. Trešo vietu ieņēma Riks Elzinga. K.Reišulis daļu sacīkstes aizvadīja ceturtajā pozīcijā, bet 11. aplī atkrita uz piekto vietu, kurā arī finišēja. Otrajā braucienā Benistāns ātri vien nonāca vadībā, kurā arī nobrauca visu distanci. J.Reišulis sākumā kādu laiku bija trešais, bet pēc tam pacēlās uz otro vietu un finišu šķērsoja 11 sekundes aiz uzvarētāja. Elzinga arī šoreiz bija trešais. K.Reišulis bija ticis garām Elzingam un atradās ceļā uz trešo vietu, bet apli pirms finiša sāpīgi krita un izstājās. Ar sportista veselību viss kārtībā.

Posmā Benistānam uzvara, J.Reišulim otrā vieta, bet trešais šo posmu noslēdza Elzinga. K.Reišulim pēc neveiksmes otrajā braucienā summā 12. pozīcija.

125cc klasē Markuss Ozoliņš kvalifikācijā uzrādīja devīto rezultātu, bet finālbraucienos ieņēma trešo un otro vietu. Arī summā viņam otrā vieta, piekāpjoties tikai Gijanam Dūnsenam, kurš abos braucienos uzvarēja. Jēkabs Kubuliņš ierindojās astotajā vietā, bet Raivo Laicāns divu braucienu summā ierindojās 11. vietā.

Jākabs Hudolejs tikmēr kļuva par 85cc klases uzvarētāju. Jau kvalifikācijā viņš sasniedza ātrāko rezultātu, pirmajā braucienā finišēja pirmais, bet otrajā piekāpās tikai vienam no sāncenšiem. Summā Hudolejs pirmajā vietā, aiz sevis atstājot otrā brauciena uzvarētāju Timo Heuveru. Startēja arī citi latviešu braucēji. Rainers Grasis guva 13. vietu, Toms Dankerts ieņēma 15. vietu, Martinam Cīrulim 16. rezultāts divu braucienu summā, Sebastians Olsens 19. vietā, bet Patriks Cīrulis ierindojās 20. pozīcijā.

500cc klasē abās sacīkstēs nepārspēts palika mājinieks Džefrijs Herlingss. Romēns Fevrs abos braucienos ieņēma otro vietu, pirmajā zaudējot deviņas sekundes, bet otrajā - trīs. Trešais abas reizes bija Kalvins Vlānderens. Arī posma summā pirmā trijnieka izkārtojums tāds pats - Herlingsam uzvara, aiz viņa Fevrs un Vlānderens.

Rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/events...