Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" formulām uz Moncas posmu būs uzvarai Lemānā veltīts krāsojums

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" formulām uz Moncas posmu būs uzvarai Lemānā veltīts krāsojums
Foto: Scuderia Ferrari

"Ferrari" komanda šonedēļ Moncā gaidāmajā F1 pasaules čempionāta posmā startēs ar īpaša krāsojuma mašīnām, par godu uzvarai, ko šogad izdevās izcīnīt Lemānas 24 stundu sacensībās.

Antonio Džiovinaci, Džeimss Kalado un Alesandro Pjers Gidi pēc 50 gadu pārtraukuma šovasar sarūpēja "Ferrari" pirmo absolūtās ieskaites uzvaru 50 gadu laikā. Komanda to paveica ar "499P Hypercar" prototipu.

Itālijas GP izcīņā "Ferrari" līdz ar to izmantos dzeltenās krāsas elementus, kas tiek lietoti arī Lemānas sacīkšu spēkrata dizainā. Dzeltenā krāsa būs redzama uz dzinēja pārsega un priekšējā antispārna, kā arī Šarla Leklēra un Karlosa Sainca sacīkšu numuri būs šādā krāsā. Arī pilotu kombinezoni un komandas ekipējums izcelsies ar līdzīgu dizainu.

Moncas trasē fanu zonā būs apskatāms Lemānas modelis "499P Hypercar", kā arī citi vēsturiski sacīkšu auto, ieskaitot F2003-GA, ar ko 2003. gadā Itālijas F1 posmā uzvarēja Mihaels Šūmahers. Lemānas uzvarētāju trijotne, kā arī "pole position" ieguvējs Antonio Fuoko būs īpašie viesi "Ferrari" boksos.

Pagājušajā gadā "Ferrari" māju posmā Itālijā Leklērs startēja no pirmās pozīcijas, bet sacīkstē kāpa uz goda pjedestāla otrā pakāpiena. Pēdējo uzvaru Moncā komanda sasniedza 2019. gadā, kad pirmo vietu izcīnīja Leklērs.

Piektdien tiks aizvadītas pirmās divas treniņsesijas (sākums plkst. 14:30 un 18:00 pēc Latvijas laika), sestdien notiks trešais treniņš (plkst. 13:30) un kvalifikācija (plkst. 17:00), bet svētdienas pēcpusdienā risināsies Itālijas GP sacīkste (plkst. 16:00).

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs