Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Williams" atsakās apspriest Kubicas ātrumu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Williams" atsakās apspriest Kubicas ātrumu
Roberts Kubica testē 2017. gada "Williams"
Foto: XPB Images

Pēc tam, kad Roberts Kubica otrdien un trešdien F1 testos neuzrādīja vadošos rezultātus, "Williams" komanda atteikusies apspriest viņa ātrumu. Tehniskais direktors Pedijs Lavs norāda, ka vērtēt sportista ātrumu, balstoties vien uz rezultātu, nav pareizi, tādēļ par šo tēmu sīkāk runāt negrib.

Pirmajā testu dienā 12 sportistu konkurencē Kubica bija devītais, kad braucot ar soft riepām no ātrākā pilota atpalika 3.528 sekundes. Otrajā dienā starp 14 braucējiem jau ar hypersoft riepām poļu autosportists ieņēma septīto vietu, līderim zaudējot 1.934 sekundes. Otrdien viņš bija 1.7 sekundes lēnāks par komandas biedru Lensu Strolu, bet trešdien par 0.4 sekundēm pārspēja Sergeju Sirotkinu, kurš arī veica testus ar "Williams" formulu.

"Es nerunāšu par ātrumu," otrās testu dienas beigās sacīja Lavs. "Tā ir sarežģīta tēma. Es zinu, ka gribat, lai dodu kādas atbildes par to, bet tā nav lieta, ko mēs publiski apspriedīsim. Izdarīt secinājumus pēc testos uzrādītajiem apļu laikiem ir nepareizi, tāpēc negribu par to runāt."

Lavs norāda, ka Kubicam, kurš 2011. gada sākumā guva smagu rokas traumu un ilgi nevarēja pilnvērtīgi braukt sacīkstēs, testos nebija nekādu problēmu fiziskajā ziņā.

"Roberts Silverstounā un Ungārijā brauca ar 2014. gada mašīnu, tāpēc mums ir daudz informācijas, un savu darbu viņš paveica fantastiski," stāsta Lavs. "Viņš ir ļoti, ļoti profesionāls, ar lielām zināšanām un pieredzi, un šīs īpašības daudz ko deva pārbaudes laikā. Gribējām redzēt Robertu šajos testos, jo viņš vēl nebija braucis ar pašreizējo formulu, tāpēc bija interesanti visu pavērot. Nekādu problēmu nav, viņš brauc pilnībā labi. Nav nekādu sūdzību. Viss gāja labi."

Lavs atzīst, ka komanda aizvien nesteidzas ar lēmuma pieņemšanu, un norāda, ka uz vietu pamatsastāvā konkurē arī piloti, kas nepiedalījās testos Abū Dabī.

"Lēmumu pieņemsim tad, kad būsim tam gatavi - kad mums būs visa nepieciešamā informācija un būsim gatavi par to paziņot," viņš norāda. "Tas, ka tieši šie piloti brauca testos, nenozīmē, ka tikai viņi tiek izsvērti kā kandidāti nākamajai F1 sezonai. Šie bija riepu testi, un tā bija iespēja paraudzīties uz diviem dažādiem pilotiem, kā arī Lenss varēja izmēģināt jaunās riepas."

Izmantotie resursi:
Autosport

  +1 [+] [-]

, 2017-11-30 11:14, pirms 7 gadiem
Patreiz apļu laiki nepārliecina. Lai gan ļoti gribētos redzēt Kubicu atgriežamies.

     [+] [-]

, 2017-11-30 14:09, pirms 7 gadiem
Drīzāk abi ar krievu netiks komandā. Kubicam var iedot vienīgi kādu amatu.