Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" varētu lemt par aiziešanu no F1 čempionāta

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" varētu lemt par aiziešanu no F1 čempionāta
Toto Volfs
Foto: SIPA/Scanpix

Sekojot "Ferrari" piemēram, arī "Mercedes" komanda izteikusi draudus par to, ka, stājoties spēkā jauniem tehniskajiem noteikumiem, tā varētu lemt par aiziešanu no F1 pasaules čempionāta.

Šī brīža vadošā "Formula 1" komanda nav apmierināta ar jaunās čempionāta īpašnieces "Liberty Media" iecerēm samazināt izmaksas un padarīt dzinējus ne vien vienkāršākus, bet arī veiktspējas ziņā līdzvērtīgākus.

Iepriekš jau "Ferrari" prezidents Serdžio Markione izteicās, kad viņa pārraudzībā esošā rūpnīca lems, vai turpināt dalību F1 čempionātā pēc 2020. gada, tagad līdzīgi izteicies "Mercedes" vienības boss Toto Volfs.

Uz vācu laikraksta "Kronen Zeitung" žurnālista jautājumu, kas viņaprāt bijis "Liberty Media" lielākais sasniegums 2017. gadā, Volfs sacīja: "Nekas. Darot tādas darbības, kas Ostinas posmā bija jādara Maiklam Baferam ceremoniāli paziņot pilotiem par nepieciešamību iedarbināt motorus, šis čempionāts netiek padarīts labāks."

Arī par to, ka "Liberty Media" vēlas sacīkstes padarīt sīvākas, ieviest labāku motoru un padarīt izmaksas kontrolējamas, Vofam nekas labs nebija sakāms.

"Bet mēs neredzam nekādu vīziju," viņš saka. "Nevienam nav skaidrs, kur mūs šis ceļojums aizvedīs."

Līdz ar to Volfs piekrīt, ka "Mercedes" varētu rīkoties līdzīgi kā "Ferrari" un domāt par aiziešanu no F1 sacensībām: "Šāds scenārijs ir visai iedomājams. Tāpat kā tas ir "Ferrari" gadījumā. Ja mēs nespēsim saskatīt, kādas ir "Formula 1" vērtības, būs jāuzdod sev sarežģīts jautājums: nevis vai to darīt, bet kur to darīt, lai mēs varētu sacensties motoru sporta augstākajā līmenī?"

Izmantotie resursi:
Wheels24.co.za, South Africa's best motoring...

     [+] [-]

, 2017-11-30 23:03, pirms 7 gadiem
Mercedes gan to nopietni saka, pie tam, vienreiz jau 2014. MB piedraudēja FIA, ka aizies, ja ierubīs sodu. FIA piekāpās, jo saprata, ka draudi ir īsti, un Mercedes vadībā arī šobrīd sēž tādi cilvēki, kam F1 ir izklaide līdz brīdim, ka tas apniks, un tiks pieņemts sauss lēmums aiziet. Kā to izdarīja ar DTM - vienkārši pieņēma lēmumu un aizgāja no seriāla, kurš 30 gadus balstījās uz Mercedes pleciem. Kaut gan tur izmaksas ir 1/10 daļa no F1 izmaksām.
Ja tagad liberty grib taisīt principā F3 čempionātu, kur visiem viss ir vienāds, tad Mercedes viennozīmīgi nebrauks, jo vienkārši neparakstīs konkordijas līgumu.

     [+] [-]

, 2017-11-30 23:24, pirms 7 gadiem
Aizies Ferrari un Mersedess no F1,tad to bodīti vispār varēs vērt ciet.

     [+] [-]

, 2017-12-01 02:49, pirms 7 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Aizies Ferrari un Mersedess no F1,tad to bodīti vispār varēs vērt ciet.
Pietiks ja aizies Ferrari, populiritate strauji kritisies, es pats personiski ari neskatisos vairs F1

     [+] [-]

, 2017-12-01 08:53, pirms 7 gadiem
Motors formulai ir kur!? Padot sportistam dzeramo uz ķiveri!? Nu varbūt regulēt antisparnus.
Dzinējs, jauno cilvēk, iekšdedzes dzinējs ir tas, ko darbina ar naftas produktu.

     [+] [-]

, 2017-12-01 08:54, pirms 7 gadiem
Motors vai dzinējs!? Džīzas

  +1 [+] [-]

, 2017-12-01 10:09, pirms 7 gadiem
Tā runā mīkstie. Ir kruta, kad ir labākais motors un visu laiku uzvari, un kad vairs tā nebūs tad bikses pilnas mēslu un jābēg prom ar asti iespiestu starp kājām. Gļēvi!!

P.S.
Bet pašus F1 fanus jeb skatītājus arī dažbrīd nevar saprast. Kad viena komanda dominē - slikti. Grib uztaisīt F1, kur ir liela konkurence, maybe aiziet kāds lielais mīkstais prom, tad arī slikti. Kad tad būs labi!!