Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rikjardo: "Neesmu sajūsmā par Moncas trases uzlabojumiem"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rikjardo: "Neesmu sajūsmā par Moncas trases uzlabojumiem"
Foto: f1.com

Pirms šī gada Itālijas "Grand Prix" izcīņas Moncas trase ieguvusi jaunu asfalta segumu, kas apvienojumā ar augstu gaisa temperatūru radīs lielus izaicinājumus F1 komandām. Atsevišķi piloti jau izteikuši bažas arī par jaunajām līkumu apmalēm.

Atšķirībā no iepriekšējās F1 sacīkšu nedēļas nogales Zandvortas trasē, visas trīs dienas Moncā gaidāms saulains laiks.

Lai saglabātu vietu F1 kalendārā, Moncas trase tiek modernizēta atbilstoši šodienas ieteikumiem un prasībām. Nesen uzliets jauns asfalts, un karstajā laikā tas radīs papildus problēmas komandām. Gaisa temperatūra pakāpsies līdz pat +34 grādu atzīmei, kas savukārt nozīmē, ka asfalts pamatīgi sakarsīs.

"Kā tas parasti ir ar svaigi uzklātu asfaltu, tā segums ir gludāks nekā iepriekšējais un tumšāks pēc krāsas," pirmssacīkšu apskatā pauž riepu ražotājs "Pirelli". "Tas ietekmēs trases temperatūru, kas var sasniegt pat vairāk par +50 grādiem. Teorijā tam vajadzētu radīt lielāku saķeri, kas ietekmēs riepu veiktspēju un temperatūru."

Tāpat kā pirms gada, arī šogad Moncā tiek piedāvātas C3 cietās, C4 vidējā sastāva un C5 mīkstās riepas. Tomēr galvenā problēma būs riepu pārkaršana, kas dažām komandām, piemēram "Mercedes", šogad ir izteikta problēma karstā laikā.

Tāpat papildus izaicinājums būs mainīgie apstākļi, jo jaunais asfalts ar katru nākamo sesiju iegūs papildus riepu gumijas kārtu. Tāpat daudzviet uzliktas jaunas, modernākas līkumu apmales, par ko atsevišķi piloti jau pauduši bažas.

"Nevaru teikt, ka esmu sajūsmā," saka Daniels Rikjardo. "Domāju, ka dažos elementos ir zudušas šai trasei raksturīgās iezīmes. Daudzi no jums seko F1 ilgāk nekā es pats, un varbūt tas ir tikai mans, kā pilota, viedoklis, jo mēs braucam un to piedzīvojam. Varbūt tas ir svarīgi tikai mums un, no malas skatoties, tam nav nekādas nozīmes. Agrāk vienmēr mēģinājām ar riepām nedaudz uzbraukt šim betonam un izmantot visu trasi, bet ne par daudz. Tāpat tā bija samērā nelīdzena. Tā bija "vecās skolas" trase, bet tagad tas ir zudis. Asfalts izskatās lieliski, bet līkumu apmales... esmu nedaudz sarūgtināts."

Jau šodien plkst. 14:30 un 18:00 pēc Latvijas laika sāksies treniņbraucieni, vēl viena treniņsesija notiks sestdien, bet kvalifikācija gaidāma plkst. 17:00. Sacensību sākums svētdien plkst. 16:00.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv