Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso: "Šobrīd "Ferrari" ir problēmas daudzās jomās"

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso: "Šobrīd "Ferrari" ir problēmas daudzās jomās"
Fernando Alonso
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Fernando Alonso atzīst, ka jaunajai "Ferrari F14 T" formulai nav vienas konkrētas problēmas, bet gan daudzas mazākas nepilnības, kas arī liedz sasniegt cerētos rezultātus.

Lai gan Alonso kopvērtējumā ir trešais, šo faktu drīzāk var attiecināt uz braucēja talantu un stabilitāti, jo otrs "Ferrari" pilots Kimi Raikonens, kuru daudzi uzskata par vienu no ātrākajiem Formulā 1, summējot punktus, ieņem zemo 12. vietu. Tikai ceturtajā posmā Šanhajā Alonso pirmo reizi šogad izdevās aizvest "Ferrari" līdz pjedestālam.

"Mašīna pietiekami labu sniegumu nerāda vairākās jomās, tā nav tikai viena problēma," stāsta Alonso, kurš komandā startē piekto sezonu. "Formulai jābūt taupīgākai, jāuzlabo aerodinamika, vilces pakāpe un jauda. Pirmajos posmos mums daudz kā ir pietrūcis."

Viņš turpina: "Ķīnā nebijām veikuši kādu vienu lielu uzlabojumu. Tie bija vairāki mazi solīši tajā un citā virzienā - bija uzlabota jaudas atdeve, labāka programmatūra, kā arī regulējumi deva lielāku degvielas taupības koeficientu. Atpaliekam visai ievērojami, jo sezonu sākām sliktā formā, taču šobrīd nedrīkstam brīnīties tikai tāpēc, ka cilvēki starp Ķīnas un Barselonas posmiem neskatīsies TV. Arī citas komandas Spānijas posmā plāno nomest vairākas sekundes desmitdaļas no saviem apļu laikiem, tāpēc mums ir jāizdara tas pats un vēl vairāk, ja vēlamies tuvoties tām. Tas ir mūsu šī brīža izaicinājums. Mēs nedrīkstam atļauties mašīnu normāli attīstīt. Mums vajag izdarīt gan to, gan vēl kaut ko papildus."

Spānijas "Grand Prix", kas būs Alonso māju sacīkste, norisināsies 11. maijā. Tieši Alonso tur pērn kļuva par uzvarētāju un tā arī ir viņa līdz šim pēdējā uzvara.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

  +1 [+] [-]

, 2014-04-30 17:57, pirms 10 gadiem
Besī ārā, tā degvielas taupīšanas padarīšana. Ja ir gonka, tad uz pilnu klapi !!!

  +1 [+] [-]

, 2014-04-30 18:16, pirms 10 gadiem
bitux rakstīja: Besī ārā, tā degvielas taupīšanas padarīšana. Ja ir gonka, tad uz pilnu klapi !!!
Tieši tā!Bija interesanti un aizraujoši,kad brauca boksos un uzpildījās.

     [+] [-]

, 2014-05-02 01:29, pirms 10 gadiem
Roberts Pavlovs - Kimi Raikonnen
experts ;D