Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Peress: "Strols ir ātrāks par Okonu un Hilkenbergu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Peress: "Strols ir ātrāks par Okonu un Hilkenbergu"
Foto: SportPesa Racing Point F1 Team

Lai gan plaši zināms, ka Lānss Strols "Formulā 1" nonāca lielā mērā pateicoties sava turīgā tēva naudai, viņa tagadējais komandas biedrs Serhio Peress uzskata, ka patiesībā kanādietis sacīkšu režīmā ir ātrāks pat par Estebanu Okonu un Niko Hilkenbergu, kuri tiek vērtēti kā ļoti talantīgi piloti.

Pirmās divas F1 sezonas Strols pavadīja "Williams" komandā, jau debijas sezonā Azerbaidžānas posmā kāpjot uz pjedestāla, taču pat tad daudzi atteicās ticēt sportista talantam, sakot, ka tā bijusi tikai apstākļu sakritība. Lorenss Strols tagad ir iegādājies F1 komandu, ko nosaucis par "Racing Point", un viņa dēls šogad startē tās sastāvā. Pirmajā posmā viņš finišēja devītais, lai gan startēja vien no 16. pozīcijas.

Komandas ilggadējais pilots Peress uzskata, ka sacīkšu režīmā Strols viņam ir daudz lielāks konkurents nekā bijušie pārinieki Okons un Hilkenbergs.

"Savā ziņā var teikt, ka Estebana un Niko pieeja sacīkstēm bija līdzīga, un viņiem vienmēr bija problēmas ar ātrumu sacīkšu režīmā, bet ar Lānsu ir citādi, no visiem komandas biedriem, viņš šajā ziņā man ir vistuvāk," saka Peress, kurš pats Melburnā palika bez punktiem. "Arī kvalifikācijās viņa ātrums vēl var augt. Svētdienās viņš jau ir ļoti ātrs. Mani tas pārsteidza, jo iepriekš, veicot garās distances, man bija vieglāk cīnīties pret komandas biedriem, bet tagad ir citādi. Viņam ir laba saprašana par to, kā jābrauc sacīkstēs."

Peress arī atzīst, ka reizēm ir grūti novērtēt pilota patieso talantu, ja viņš startē ar konkurēt nespējīgu mašīnu. Strola gadījumā tā bija "Williams" komandā.

"Pārsteigums bija jau toreiz, kad tikāmies ar Lānsu, lai pārbaudītu viņa ātrumu," skaidro Peress. "Tas tikai pierāda, cik grūti ir izvērtēt kāda sportista patieso ātrumu, jo tik daudz kas ir atkarīgs no tā, ko vispār ir iespējams paveikt ar F1 mašīnu. Viņam ir ātrums un talants. Viņš arī smagi strādā. Domāju, ka Lānss regulāri izcīnīs punktus, kas no komandas viedokļa ir ļoti labi. Lai iegūtu ceturto vietu Konstruktoru kausā, abām mašīnām katrās sacīkstēs jāfinišē punktos."

Izmantotie resursi:
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News

     [+] [-]

, 2019-03-30 17:06, pirms 6 gadiem
Okons ir lielāks konkurents nekā Okons