Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" boss: "Treniņbraucienos uzrādītie rezultāti ir maldinoši"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" boss: "Treniņbraucienos uzrādītie rezultāti ir maldinoši"
Foto: Scuderia Ferrari

Lai gan "Ferrari" piloti sasniedza ātrākos rezultātus abos piektdien notikušajos Bahreinas "Grand Prix" treniņbraucienos, vienības vadītājs Matija Binoto atzīst, ka tas neatspoguļo Sebastiana Fetela un Šarla Leklēra patieso ātrumu un cīņa kvalifikācijā soloties būt ļoti saspringta.

Leklērs bija ātrākais pirmajā sesijā, kamēr Fetels ar nelielu pārsvaru uzstādīja ātrāko rezultātu otrajā treniņā. Tikmēr tuvākais sekotājs Lūiss Hamiltons no "Mercedes" viņiem zaudēja apmēram 0.6 sekundes.

"Es domāju, ka treniņbraucienos uzrādītie rezultāti ir maldinoši," saka Binoto. "Paredzu, ka kvalifikācijā situācija būs daudz savādāka, un mūsu konkurenti atkal būs ļoti spēcīgi. Tajā pašā laikā, spriežot pēc tā, ko piektdien redzējām, situācija ir daudz atšķirīgāka par to, kas tika piedzīvota Austrālijā, kas nozīmē, ka esam progresējuši. Vai ar to būs pietiekoši? Es nezinu. Darbs pie mašīnas jāturpina, balstoties uz sajūtām un treniņbraucienos iegūtajiem datiem. Jāmēģina uz sestdienu tā padarīt vēl ātrāka."

Otrajos treniņbraucienos komandas veica sacīkšu simulācijas un bija redzams, ka "Mercedes" vienība garajās distancēs spēj uzturēt ātrāku tempu ar ātrāk dilstošajām mīkstā sastāva riepām, kamēr "Ferrari" un "Red Bull" formulas spēja pabraukt ātrāk ar izturīgākajām vidējā sastāva riepām. Arī "Renault" komanda izskatās ātra sacīkšu režīmā.

Binoto arī noliedz apgalvojumu, ka Austrālijā "Ferrari" spēkratiem bijušas problēmas ar dzesēšanu, kā dēļ arī neesot bijis iespējams pabraukt pilnā ātrumā.

"Par to, kas notika Austrālijā, es sīkumos nerunāšu, jo tas nav svarīgi," viņš saka. "Avīzēs un internetā redzēju daudzas baumas, bet tas, ko izlasīju, nav pilnībā patiess. Mums nebija problēmu ar dzesēšanu, tas ir tas, ko varu jums pateikt. Tur bija daudzu apstākļu sakritība - no motora līdz pat riepām."

Tāpat daudzi pamanīja, ka Bahreinas trasē treniņbraucienos "Ferrari" atkal ir ievērojams ātruma pārsvars taisnēs, taču Binoto paskaidro: "Mēs izmantojām atšķirīgus dzinēja uzstādījumus nekā citi."

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

  +1 [+] [-]

, 2019-03-30 08:00, pirms 6 gadiem
Zinātāji bija izanalizējuši kapēc austrālijā ferrari nevilka. Secinājums ka motoriem nav uzturības. Visas komandas kas brauc ar tiem lietoja saudzējošu režīmu. Fetels brīžiem pat pēdējo ātrumu nevarēja slēgt. Arī brīdī kad verstapens šo apdzina. Jūtūbē smuki ir ielikts ar visiem telemetrijas datiem

     [+] [-]

, 2019-03-30 14:04, pirms 6 gadiem
Pūce, linku studijā