Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Leģendārais Moncas posms apdraudēts, plānotas F1 sacīkstes Lasvegasā

Leģendārais Moncas posms apdraudēts, plānotas F1 sacīkstes Lasvegasā
F1 līdzjutēji Moncas trasē
Foto: AFP/Scanpix

Kamēr tiek runāts par vairāku jaunu trašu ienākšanu Formula 1 čempionāta kalendārā tuvāko gadu laikā, aizvien ir neskaidra nākotne tādai leģendārai trasei kā Monca.

Jau vairākus gadus baumo par to, ka Itālijas "Grand Prix" izcīņa vēsturiskajā Moncas sacīkšu trasē varētu pazust no kalendāra.

"Šogad Moncai ir kontrakts, tāpēc sacīkstes tur notiks," Bernijs Eklstouns. "Nākamais gads ir zem jautājuma zīmes. Reiz kāds man teica tādu savādu lietu, ka Formula 1 nav iedomājama bez sacensībām Francijā, taču izrādījās, ka ir gan."

Moncā F1 sacensības notikušas kopš 1950. gada, izņemot 1980. gada sezonu, kad Itālijas posms notika Imolā.

Eklstouns netieši izteicies, ka nākošgad "Ferrari" komandas māju posms varētu tikt pirmo reizi svītrots no F1 kalendāra, un aizstāts ar sacensībām Lasvegasā.

"Mums ar Lasvegasu jau ir līgums," viņš atklāj, gan neapstiprinot, ka F1 sacīkstes tur tiešām notiks. "Posms Vegasā būtu super! Tagad mums ir apstiprināts 21 posms. Varētu būt arī vairāk, tomēr es nedomāju, ka tā būs. Ar 21 posmu pietiek."

Tāpat noskaidrojies, ka Goldkoustas pilsētas vēlas atņemt Melburnai F1 posmu un nākotnē rīkot Austrālijas "Grand Prix" izcīņu tieši tur. Savulaik Goldkoustas ielās notika populārs IndyCar posms.

Izmantotie resursi:
F1 News - Latest Formula 1 News on the F1 Forum...
Sports Mole - Football, tennis, rugby, cricket,...


, 2016-03-30 19:51, pirms 9 gadiem
"Mums ar Lasvegasu jau ir līgums," viņš atklāj, gan neapstiprinot, ka F1 sacīkstes tur tiešām notiks. "

Superīgs līgums. Kas nez līgumā rakstīts? ... noslēdzam līgumu, ka sacīkstes nenotiks...
, 2016-03-30 20:20, pirms 9 gadiem
Autor, kāda jēga no šī raksta, ja pat rakstā nav pieminēts, kāpēc tā trase ir apdraudēta?!

Autor gavno, topic gavno!
, 2016-03-30 20:31, pirms 9 gadiem
Viss F1 virzās uz 21 ielas trasi, un visas ~90 minūtes sacīkšu laika varēs mierīgi pačučēt, jo nekā diži interesanta tur, ko redzēt jau nebūs. Tikai bizness, tikai un vienīgi izklaides bizness (tāds tas bijis vienmēr, protams, bet līdzjutēji tomēr tika vērtēti augstāk).
Jautājums vai Ferrari vēlētos palikt F1, ja nebūtu vairs mājas posma? (Pragmatisku iemeslu dēļ gan jau, ka jā, bet "sirdī"?)
, 2016-03-30 21:04, pirms 9 gadiem
pie velna, tad f1 jau varēs sākt aizmirst, klapējam tik ciet leģendārās trases, tā vitā visādas Baku, Vegasas un sazin kas vēl... priekš kam tik daudz ielu trases? Lielbritānija, Francija, Itālija - valstis kurām vnk ir jābūt f1 kalendārā. ja tā nebūs tad nah.j visu to pasākumu
, 2016-03-30 21:10, pirms 9 gadiem
NONAME100 rakstīja: Autor, kāda jēga no šī raksta, ja pat rakstā nav pieminēts, kāpēc tā trase ir apdraudēta?!

Autor gavno, topic gavno!
Varbūt vēlreiz pārlasi rakstu
, 2016-03-30 21:45, pirms 9 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Varbūt vēlreiz pārlasi rakstu
parādi, kurā vietā ir rakstīts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Foto: Motorsport.com

Alonso ir versija, kāpēc samazinājies incidentu skaits F1 sacīkstēs

Jau deviņus F1 posmus pēc kārtas nav notikuši incidenti, kuru dēļ trasē būtu bijis jādodas drošības mašīnai. Čempionāta pieredzes bagātākajam pilotam Fernando Alonso ir sava teorija, kāpēc tas ir tā.
Foto: Motorsport.com

Šafnauers: "Strols bija šokā, ka darbā ar antispārnu izmantojām atkritumu spaini"

Kādreizējais "Force India" komandas vadītājs Otmars Šafnauers intervijā atklāj, ar cik ierobežotiem līdzekļiem vienībai savulaik vajadzēja strādāt F1 pasaules čempionātā, kā arī neslēpj, ka pāris reižu darbiniekiem algas izmaksājis no personīgajiem līdzekļiem.
Bernijs Eklstons. Foto: Motorsport.com

Eklstons prognozē šī gada F1 čempionāta iznākumu

Kādreizējais F1 čempionāta vadītājs Bernijs Eklstons uzskata, ka Makss Verstapens noturēs pirmo vietu šīs sezonas kopvērtējumā, bet "Red Bull" zaudēs cīņā par Konstruktoru kausu.