Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso tiek pie jauna motora, Raikonena dzinējs nav bojāts

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso tiek pie jauna motora, Raikonena dzinējs nav bojāts
Kimi Raikonena izstāšanās Melburnā
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Kamēr Fernando Alonso uz šonedēļ gaidāmo F1 pasaules čempionāta posmu ticis pie jauna "Honda" motora, Kimi Raikonens turpinās izmantot to pašu, kas tika lietots sezonas pirmajās sacensībās Austrālijā. Kā zināms, Melburnā Alonso piedzīvoja smagu avāriju, bet Raikonens izstājās tehnisku problēmu dēļ.

Austrālijas F1 posmā Alonso piedzīvoja, pēc paša vārdiem, savu lielāko avāriju autosportista karjerā. "Honda" nosūtīja viņa "McLaren" formulas motoru uz Japānu, lai veiktu padziļinātu izpēti, taču jau sākotnējā apskate lielas cerības neviesa. Lai gan izpētes darbi turpinājās vairākas dienas, kļuva zināms, ka jau uz nākamo posmu Alonso būs spiests izmantot otro jaudas agregātu.

"Ir augsta iespējamība, ka Fernando avārijā Melburnā tika iznīcināts vairums no jaudas agregāta detaļām," paziņoja "Honda" preses pārstāvis.

Tikmēr Raikonena formula pēc iebraukšanas boksos Melburnā aizdegās, jo bija radušās problēmas ar motora turbīnu.

Arī "Ferrari" veica padziļinātu izpēti, lai secinātu, kuras detaļas ir neskartas. Tad arī tika noskaidrots, ka turbīna ir pilnībā vainojama pie sportista izstāšanās, bet liesmas nav skārušas ne pašu dzinēju, ne MGU-K sistēmu. Tas savukārt nozīmē, ka jaudas agregāts Raikonenam nav jāmaina. Tiesa gan, Raikonena formulai tiks uzstādīta jauna turbīna.

Kā zināms, sezonas laikā katrs pilots drīkst izmantot tikai piecus jaudas agregāta komplektus. Ja to skaits tiek pārsniegts, pienākas starta vietu sodi, kā ar dažiem braucējiem, īpaši "McLaren" pilotiem, notika jau 2015. gada F1 sezonā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2016-03-30 10:38, pirms 9 gadiem
Apbrīnojami, ka Raikonena motors necieta. Liesmas bija lielas.

  -1 [+] [-]

, 2016-03-30 18:18, pirms 9 gadiem
Marcello92 rakstīja: Apbrīnojami, ka Raikonena motors necieta. Liesmas bija lielas.
Droši vien metāla detaļas no tā nodega!!!!!

Un vajag palasīt varbūt rakstu un izlasīt, kas tad īsti dega!!!