Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Tikai Rikjardo spēja turēt līdzi Verstapenam"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Tikai Rikjardo spēja turēt līdzi Verstapenam"
Helmuts Marko un Daniels Rikjardo. Foto: Red Bull Content Pool

"Red Bull" pilotu programmas šefs Helmuts Marko atzīst, ka viņa pārstāvētajā komandā tikai Daniela Rikjardo spēkos bijis braukt līdzīgā ātrumā ar Maksu Verstapenu, bet Aleksa Albona sniegums bijis nepietiekami labs, lai viņš tiktu paturēts sastāvā uz nākamo "Formula 1" sezonu.

Albons no "Toro Rosso" uz "Red Bull" tika paaugstināts pērn, savas F1 debijas sezonas vidū. Šogad viņš tomēr nespēja progresēt un regulāri piekāpās komandas biedram Verstapenam kā kvalifikācijās, tā arī sacīkstēs. Verstapens izcīnīja augstākus rezultātus visās 17 notikušajās kvalifikācijās, bet sacīkstēs tikai četras reizes Albons bija augstāk - tās bija reizes, kad holandietis piedzīvoja izstāšanos.

Nākamsezon Albona vietā pieņemts Serhio Peress, kurš līdz šim startēja "Racing Point" sastāvā, aizvadītajā sezonā pat uzvarot vienā no posmiem. Marko atzīst, ka Albons bijis pārāk lēns, lai turpinātu startēt "Red Bull".

"Visas ziņas par viņu un neapmierinošie rezultāti izsita Albonu no sliedēm," atklāj Marko. "Viņa deficīts līdz Verstapenam sezonas laikā tikai palielinājās, nevis samazinājās. Šis atstatums nebija ļoti liels, taču arvien pieauga."

Savulaik tikai Daniels Rikjardo patiesi spēja konkurēt ar Verstapenu, kurš "Red Bull" pievienojās 2016. gada sezonas pirmajā pusē, kad austrālietis tur jau startēja. Togad Rikjardo savu jauno pārinieku kvalifikācijās pārspēja ar 11:6, bet izcīnīto punktu ziņā attiecīgajās sacīkstēs ar 220:191. Jaunais talants sevi labi sāka pierādīt 2017. gadā, kad kvalifikācijās jau biežāk bija priekšā (13:7), kamēr pieredzējušākais Rikjardo tomēr bija labāks sacīkstēs, izcīnot vairāk punktus (200:168). Rikjardo pēdējā sezonā šīs komandas sastāvā, 2018. gadā Verstapens jau bija labāks abos rādītājos, un austrālietis pēc tam pārgāja uz "Renault".

"Neviens, izņemot Rikjardo, nav spējis braukt vienā līmenī ar Verstapenu," piebilst Marko.

Izmantotie resursi:
Formel 1, MotoGP, DTM, WEC, Rallye bei...