Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Force India" mērķē uz pjedestāliem un vismaz piekto vietu Konstruktoru kausā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Force India" mērķē uz pjedestāliem un vismaz piekto vietu Konstruktoru kausā
"Force India" vienīgo pjedestālu guva 2008. gadā
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA

2014. gada sezonā "Force India" komanda par mērķi izvirzījusi pjedestālu izcīnīšanu u vismazn piekto vietu Konstruktoru kausā.

Silverstounā bāzētā komanda nākošgad Formulā 1 startēs ar Niko Hilkenbergu un Serhio Peresu, kā arī izmantos "Mercedes" turbo motorus. Tiek prognozēts, ka tie varētu būt paši spēcīgākie, tāpēc "Force India" vienība izvirzījusi jaunus, augstākus mērķus.

"Nākošgad mums jābūt augstāk," stāsta komandas vadītāja vietnieks Bobs Fernlijs. "Ja esam pieņēmuši pareizo lēmumu attiecībā uz motoru piegādātājiem, un par to mēs pārliecināsies tikai sākoties sezonai, mums ir jāmērķē uz pjedestāliem un vismaz piekto vietu kopvērtējumā. Tas būs komandas mērķis!"

Lai gan "Force India" komanda ar šādu nosaukumu startē F1 čempionātā kopš 2008. gada un tai jau izdevies sevi pierādīt kā vienai no spēcīgākajām privātajām vienībām, pjedestālu izdevies gūt tikai vienreiz. Tas notika 2009. gadā Spā trasē, kad Džankarlo Fisikella izcīnīja otro vietu.

"Mēs bijām pirmā komanda, kas noslēdza līgumu par motoru piegādi - izdarījām to jau martā," lepojas Fernlijs. "Tāpat mēs bijām vieni no pirmajiem, kas pievērsās 2014. gada mašīnas izstrādei. Tādēļ esam ļoti optimistiski noskaņoti."

Viņš turpina: "2014. gadā lielākoties visu noteiks motors, tāpēc galvenais ir uzbūvēt labas kvalitātes šasiju, kamēr aerodinamikai, manuprāt, vairs nebūs it liela nozīme kā iepriekšējos gados. Ar laiku tas mainīsies, tomēr gada pirmajā pusē, bet varbūt pat visa gara garumā, galvenais būs motori. Dažas komandas visu būs paveikušas pareizi, dažas nē, taču nav iespējams zināt, kura komanda būsim mēs."

Šogad "Force India" ieguva sesto vietu Konstruktoru kausā, taču pēdējos četros gados tā nav bijusi zemāk par septīto pozīciju.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

     [+] [-]

, 2013-12-29 20:26, pirms 11 gadiem
Ar šiem abiem pilotiem, pa kādam pjedestālam arī noteikti būs, bet vai 5.vieta konstruktorā? Nu nezinu...

     [+] [-]

, 2013-12-30 00:28, pirms 11 gadiem
2009 gada dabuuja pjedestaalu!