Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons šaubās par jauno F1 logo, Brauns pārmaiņas aizstāv

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons šaubās par jauno F1 logo, Brauns pārmaiņas aizstāv
Jaunais F1 logo

"Formula 1" vadība, pretēji daudzu paustajai nostājai, uzskata, ka bija nepieciešams mainīt ilggadējo logo, jo, pēc Rosa Brauna vārdiem, tas neesot bijis ne simbolisks, ne arī atmiņā paliekošs.

Kā zināms, uzreiz pēc 2017. gada sezonas noslēguma sacīkstēm Abū Dabī F1 īpašnieki "Liberty Media" prezentēja čempionāta jauno logo, kas ievērojami atšķiras no līdzšinējā. Uzreiz pēc tam tika publiski pausti dažādi viedokļi - kamēr vieni atzinīgi novērtēja nepieciešamību mainīties un "Liberty Media" gaumi, citi turpretī uzsvēra, ka nebūtībā aizgājis vēsturisks logo, kas ilgus gadus visiem asociējās ar "Formulu 1".

"Dažu pēdējo dienu laikā esmu dzirdējis neskaitāmus jautājumus, vai logo maiņa tiešām bija nepieciešama, un mana atbilde ir - jā," atzīst "Liberty Media" motoru sporta direktors Ross Brauns. "Ja neskaita komerciālo aspektu, jaunais logo ir daudz labāk pielāgojams dažādai lietošanai, sevišķi F1 suvenīru apdrukā un digitālajā pasaulē. Tas ir ļoti svarīgi."

F1 čempions Lūiss Hamiltons bija viens no tiem, kas apšaubīja nepieciešamību mainīt F1 čempionāta logo.

"Manuprāt, logo, ko lietojām līdz šim jau bija kļuvis vēsturisks," atzīst britu pilots. "Iedomājieties, ja savu logo mainītu "Ferrari" vai "Mercedes"! Nedomāju, ka jaunais logo būtu tikpat labs, bet varbūt par tādu reiz izaugs."

Tikmēr Brauna uzskats atšķiras, un viņš norāda, ka jaunais logo simbolizē lielās pārmaiņas, ko čempionāts šobrīd piedzīvo: "Vecais logo nebija ne vēsturisks, ne atmiņā paliekošs. Bija svarīgi, lai līdzjutēji redzētu, ka mēs sākam jaunu ēru. Mūsu sports mainās un ir jāskatās nākotnē, jāpiesaista fani, sevišķi no jaunās paaudzes. Domāju, ka šis logo ir piemērs mūsu nolūkiem, jo vizuālā komunikācija ir kļuvusi svarīgāka nekā jebkad agrāk, un arī mums jāiet šajā virzienā."

Izmantotie resursi:
Google

Vai patīk jaunais F1 logo?

  • 33

  • 68