Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" zaudē vienu no lielākajiem sponsoriem

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" zaudē vienu no lielākajiem sponsoriem
Foto: REUTERS/Scanpix

Pēc astoņu gadu sadarbības par aiziešanu no "Ferrari" paziņojis viens no lielākajiem šīs F1 komandas sponsoriem "Santander".

Sākotnēji "Santander" no 2007. gada sponsorēja "McLaren" komandu, kad tajā startēja Fernando Alonso. Savukārt 2010. gadā, kad Alonso pārgāja uz "Ferrari", arī "Santander" banka sekoja spāņu autosportistam. Vēlāk, kad spānis atkal mainīja komandas, "Santander" palika kopā ar "Ferrari".

Šodien "Santander" nāca klajā ar paziņojumu, ka nākamos trīs gadus ieguldīs naudu futbolā un būs UEFA Čempionu līgas sponsors. Tāpat šī banka neturpinās atbalstīt atsevišķus "Formula 1" posmus, lai gan vairākkārt bijusi sacensību galvenais sponsors. Līdz ar to pilnībā beigusies šīs kompānijas līdzdalība F1 pasaules čempionātā, kas ilga 11 gadus.

Jāpiemin, ka ik gadu "Santander" dažādām mārketinga aktivitātēm tērē gandrīz pusmiljardu eiro. "Ferrari" šis neapšaubāmi būs liels finansiāls trieciens, jo sadarbības laikā "Santander" komandā ieguldīja vairāk par 280 miljoniem.

Kad "Santander" ar vērienu iesaistījās F1 čempionātā, to vadība Emilio Botins, kurš pats ir liels šī sporta veida līdzjutējs. Kā vēsta spāņu izdevums "El Confidencial", tagad, kad pie vadīšanas stājusies viņa meita Ana, situācija mainījusies un "Santander" noraidījusi "Ferrari" jauno reklāmas piedāvājumu, par ko vēlējusies saņemt 40 miljonus eiro.

Šie jaunumi arī pastiprinājušo bažas, vai "Ferrari" tiešām nepieņems lēmumu aiziet no F1 čempionāta pēc 2020. gada, kad spēkā stāsies jaunie tehniskie noteikumi, ar ko Maranello bāzētā vienība ir neapmierināta. Turklāt "Ferrari" nākotnē vairs nesaņems papildus naudu, ko F1 vadība līdz šim tai piešķīra kā vēsturiskai komandai, jo jaunie īpašnieki "Liberty Media" esot nolēmuši no šāda maksājuma atteikties.

Izmantotie resursi:
pitpass - the latest, hottest F1 news

     [+] [-]

, 2017-11-29 19:00, pirms 7 gadiem
Cik man zinaams, reklamas laukums uz Ferrari boliida pieder Philip Morris. Talak jau taas tiek izireetas kadai no kompanijam.

     [+] [-]

, 2017-11-29 20:35, pirms 7 gadiem
Nu ja Ferrari aizietu...Protams F1 nemirtu, bet tomēr..

  +1 [+] [-]

, 2017-11-30 01:15, pirms 7 gadiem
Ferrari aiziešana no F1 būtu ļoti liels finansiāls trieciens sacīkstēm. Pasaulē nevienai komandai nav tik daudz līdzjūtēju. Miljoniem līdzjūtēju novērstos no šīm sacīkstēm. Es piemēram pēdējos 10 gadus pirms katras sezonas ceru,ka šī būs Ferrari sezona. Šī sezona nebija slikta,bet nu sezonas izšķirošie posmi kuros Fetels varēja cīnīties par uzvaru pārvērtās murgā.