Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Apsver iespēju pēc sezonas beigām sarīkot F1 sacensības jaunajiem talantiem

Juris Grīns
Juris Grīns

Apsver iespēju pēc sezonas beigām sarīkot F1 sacensības jaunajiem talantiem
Foto: f1.com

FIA un F1 čempionāta vadība šobrīt spriež par iespēju pēc sezonas beigām ne vien dot iespēju jaunajiem talantiem piedalīties testos, kā tas bijis arī citus gadus, bet sarīkot tiem Abū Dabī trasē arī sacensības.

Pagājušajā F1 komisijas sēdē aizsākās diskusija, kādas vēl iespējas varētu dot jaunajiem pilotiem gūt pieredzi trasē ar F1 tehniku. Ņemot vērā striktos testu ierobežojumus ar attiecīgās sezonas mašīnu modeļiem, šobrīd jaunie talanti nav tik labi sagatavoti debijai F1 sacīkstēs, kā tas bijis pagātnē.

Viena ideja bija piešķirt jaunajiem pilotiem wildcard dalībai atsevišķos posmos, līdzīgi kā tas ir "MotoGP" seriālā. Šis variants tika noraidīts. Ņemot vērā finansiālos un loģistikas apsvērumus, F1 čempionātā to īstenot būtu pārāk sarežģīti.

Pašlaik aizvien tiek apsvērti vairāki varianti. Viens ir nākotnē sarīkot vairāk treniņbraucienu sesijas junioriem, bet cits paredz sprinta sacīkstes rīkošanu. Tā notiktu pēc testiem, kas risināsies otrdienā pēc F1 sezonas noslēguma posma Abū Dabī GP.

"Šobrīd dienaskārtībā ir projekts - iespēja noorganizēt jaunajiem braucējiem sprinta sacīksti Abū Dabī trasē," apstiprinājis čempionāta izpilddirektors Stefano Domenikali.

Noteikumi paredz, ka vienu dienu notiekošajos testos katrai komandai jāpiedalās ar divām mašīnām. Vienu no tām jāpilotē braucējam, kas nav aizvadījis vairāk par diviem "Grand Prix" posmiem. Savukārt pamatsastāva pilotam ir jātestē riepas, kas tiks izmantotas nākamajā sezonā.

Pirms septembrī gaidāmās sēdes atbildīgajiem vadītājiem uzdots izvērtēt, vai šādas sacīkstes rīkošana ir iespējama un, vai būtu nepieciešams pielāgot un mainīt esošos noteikumus, lai tos īstenotu.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-08-29 12:06, pirms 4 nedēļām
sprinta sacikstes kā tādas jariko tikai junioriem. Komandai punktu piesķirtu tāpat. Braucejiem arī, bet atsevišķā ieskaitē