Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapenam lieliska cīņa ar Norisu un uzvara Austrijas F1 sprintā

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapenam lieliska cīņa ar Norisu un uzvara Austrijas F1 sprintā
Foto: Motorsport.com

Lai gan Lando Noriss sacensību pirmajos apļos spēja izrādīt nopietnu konkurenci un vienubrīd pat bija nokļuvis vadībā, par Austrijas F1 posma sprinta sacīkšu uzvarētāju kļuva "Red Bull" pilots Makss Verstapens. Noriss cīņas karstumā palaida priekšā komandas biedru Oskaru Piastri, finišējot trešajā vietā.

Verstapens veica labu startu, kamēr Noriss no vietas izkustējās mazliet vēlāk, kā rezultātā turpinājumā uz viņa otro pozīciju sāka lūkot komandas biedrs Piastri. Tikmēr Karloss Sainss uzsāka cīņu ar Džordžu Raselu par ceturto pozīciju un pirmajā aplī spēja veikt apdzīšanu. Labs sākums padevās Šarlam Leklēram. Pēc neveiksmes kvalifikācijā "Ferrari" pilots startēja desmitais, jau sākumā ieguva pāris pozīcijas, bet pirmā apļa laikā apdzina arī Serhio Peresu, nonākot jau septītajā vietā. Jāpiebilst, ka visi piloti startēja ar vidējā sastāva riepām.

Noriss ātri vien atguva ātrumu un jau trešajā aplī bija tik tuvu līderim, lai varētu sākt uzbrukumus. Dažās "Red Bull Ring" trases vietās Verstapens attālinājās, sevišķi starta/finiša taisnē, bet pēc tam "McLaren" pilots atkal pietuvojās. Ceturtajā aplī centieni vēlreiz nesekmējās. Piektajā aplī ar agresīvu manevru uz bremzēšanas rēķina trešajā līkumā Noriss apdzina Verstapenu, taču "Red Bull" pilots jau ceturtajā līkumā to atguva. Situāciju lieliski izmantoja turpat aizmugurē esošais Piastri, spējot komandas biedru apdzīt un nonākot otrajā vietā.

Lai gan kādu laiku Piastri brauca tuvu Verstapenam, līdz reālām iespējām mēģināt uzbrukt nonākt nesanāca. Turpinājumā viņš atkrita vairāk kā sekundi aizmugurē, taču arī Noriss vairs neizskatījās tik optimistiski noskaņots un brauca drošā atstatumā.

Astotajā aplī Rasels uzbruka Sainsam, spējot atgūt ceturto pozīciju.

Noriss vēlāk atkal pietuvojās savam komandas biedram, ap 15. apli jau esot tieši aizmugurē. Verstapens pa to laiku bija attālinājies līdz vairāk nekā divām sekundēm. Cerētā intriga turpinājumā nenotika, Verstapens droši aizbrauca pretī uzvarai, iekrājot vēl lielāku pārsvaru, kamēr Piastri tā arī finišēja priekšā Norisam. Tālāk ierindojās Rasels, Sainss un Hamiltons, bet pēdējos pieejamos punktus par septīto un astoto vietu guva Leklērs un Peress.

Šovakar plkst. 17:00 pēc Latvijas laika sāksies galvenās sacīkstes kvalifikācija, savukārt svētdien plkst. 16:00 gaidāms Austrijas "Grand Prix" starts.

Austrijas GP sprinta rezultāti:

     [+] [-]

, 2024-06-29 15:43, aizvakar
Rīt gaidāma garlaicīga sacīkste.

  -3 [+] [-]

, 2024-06-29 15:59, aizvakar
F1 =💩
Tikai mīkstajiem un LBGT piekritējiem ir aizraujoši skatīties to 💩😅😅