Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapenam šosezon draud starta vietu sods

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapenam šosezon draud starta vietu sods
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Ņemot vērā, ka viens no F1 motoriem, ko bija plānots vēl izmantot, varētu būt nelietojams, Maksam Verstapenam visticamāk neizdosies sezonas atlikušajā daļā izvairīties no starta vietu soda saņemšanas.

Kanādas posmā "Red Bull" mašīnai tika izņemts praktiski jauns motors. Šobrīd to pētīt turpina "Honda" inženieri savā bāzē Sakurā, Japānā. Ziņas nav iepriecinošas un drīzumā varētu tikt apstiprināts, ka šis dzinējs vairs nevarēs tikt izmantots.

Toreiz otrajā treniņā Verstapenam nācās pārtraukt braukšanu, jo bija problēmas ar enerģijas atjaunošanas sistēmu. Radās bažas, ka tas varētu būt izraisījis plašākas problēmas visam jaudas agregātam, sevišķi iekšdedzes dzinējam. Attiecīgais motors bija jauns, pēc kārtas trešais šajā sezonā, un to čempions saņēma vien tās dienas rītā.

Uz iepriekšējo posmu Spānijā Verstapens tika apgādāts ar jau ceturto motoru šajā sezonā. Noteikumi paredz, ka pilots var izmantot četrus iekšdedzes dzinējus sezonas laikā, bet par katru nākamo pienākas desmit starta vietu sods. Šobrīd aizvadīti vien desmit no plānotajiem 24 posmiem, līdz ar to šogad Verstapenam vēl visdrīzāk būs nepieciešama motoru maiņa vai pat vairākas.

"Redzēsim, kā viss izspēlēsies nākamajās sacīkstēs, bet domāju, tas ir neizbēgami, ka kādā brīdī nāksies izmantot nākamo motoru," apstiprinājis "Red Bull" komandas vadītājs Kristians Horners.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv