Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" atrod trūkstošo ātrumu, Verstapens dominē kvalifikācijā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" atrod trūkstošo ātrumu, Verstapens dominē kvalifikācijā
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Nesagaidot reālu konkurenci no "McLaren" pilotiem, Makss Verstapens pārliecinoši izcīnījis pirmo starta vietu uz svētdien Austrijā gaidāmajām F1 čempionāta posma "Grand Prix" sacensībām. No otrās pozīcijas cīņu uzsāks Lando Noriss, tomēr savam sāncensim viņš zaudēja daudz.

Q1:

Vēl pāris minūtes pirms pirmās kvalifikācijas kārtas beigām izkrišanas zonā atradās Luiss Hamiltons. Britu pilota "Mercedes" mašīnai šķietami bija kādas tehniskas problēmas, tomēr viņš veiksmīgi nobrauca vēl vienu lidojošo apli, iekļūstot otrajā kārtā.

Nākamajā kvalifikācijas daļā netika Alekss Albons, Lānss Strols, Valteri Botass, Logans Sardžents un Guanju Žou. Iekļaujoties mazāk kā 0.1 sekundē, pirmās trīs pozīcijas ieņēma Karloss Sainss, Oskars Piastri un Verstapens.

Q2:

Otrajā kārtā kvalifikācija beidzās Danielam Rikjardo, Kevinam Magnusenam, Pjēram Gazlī, kurš ātrajā aplī trāpīja grants joslā, Juki Cunodam un Fernando Alonso. Ar vairāk nekā pussekundes pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem šoreiz pirmais bija Verstapens, bet Sainss un Džordžs Rasels uzstādīja vienādu apļa laiku, ieņemot otro un trešo vietu.

Q3:

Jau sākotnēji trešajā kvalifikācijā ar laiku 1:04.426 pirmajā pozīcijā iekārtojās Verstapens, kamēr tuvākais sekotājs Noriss no viņa atpalika 0.361 sekundi. Vairāk par pussekundi zaudēja Rasels, vairāk par 0.6 sekundēm - Šarls Leklērs, Piastri un Hamiltons.

Trīskārtējā F1 čempiona pārsvars izskatījās daudz lielāks nekā pirms tam sprinta kvalifikācijā un sacīkstē. "Red Bull" pilots vēlāk apstiprināja, ka izdevies atrast regulējumus, kas braukšanu "Red Bull Ring" trasē padarījuši tīkamāku un, acīm redzami, arī ātrāku.

Tas apliecinājās izšķirošajā mēģinājumā, kad Verstapens savu rezultātu uzlaboja līdz 1:04.314 un nodrošināja pirmo starta vietu bez reāla apdraudējuma. "McLaren" pilots Noriss arī "Grand Prix" sacensības uzsāks no otrās vietas, nodrošinot to pašā kvalifikācijas izskaņā, bet līdz Verstapenam viņam pietrūka daudz - 0.404 sekundes. Pārējie atpalika pussekundi un vairāk.

Trešo labāko laiku bija uzrādījis Piastri, taču tiesneši viņa apli anulēja, kas sprinta sacīkstes otrās vietas ieguvēju atmeta uz septīto pozīciju šajā kvalifikācijā. Rasels ar pēdējo apli pārspēja Sainsu un varēs startēt trešais. Piektais ātrākais bija Hamiltons, bet aiz viņa palika Leklērs, kurš izšķirošajā aplī izlidoja no trases, taču veiksmīgi spēja tajā atgriezties. Aiz Piastri palika Serhio Peress, Niko Hilkenbergs un Estebans Okons.

Verstapens pole position Austrijas posmā izcīnīja arī iepriekšējos trīs gadus. Kopumā viņš šeit uzvarējis četras reizes, pēdējo no tām pērn.

Austrijas posma galvenā sacīkste startēs svētdien plkst. 16:00 pēc Latvijas laika.

Austrijas GP kvalifikācija: