Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Amerikāņu komanda "Haas" atliek debiju Formulā 1

Juris Grīns
Juris Grīns

Amerikāņu komanda "Haas" atliek debiju Formulā 1
"Dallara" jau piegādā šasijas IndyCar komandām
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Amerikāņu uzņēmējs un NASCAR komandas līdzīpašnieks Džīns Hāss nolēmis atlikt debiju Formulā 1. Viņš cerēja, ka "Haas Formula" komanda varētu debitēt pasaules čempionātā jau nākamajā sezonā, tomēr tagad plāns pārcelts uz 2016. gadu.

Iepriekš tika ziņots, ka Hāsa primārais plāns paredz komandas debiju F1 čempionātā jau 2015. gadā. Jau šobrīd tiek formēta 200 cilvēku liela komanda, celtas jaunas telpas, bet par "Haas Formula" vadītāju iecelts Gunters Steiners.

"Indy 500" sacīkšu nedēļas nogalē Hāss Indianapolisā tikās ar potenciālajiem sadarbības partneriem šasiju izveidē "Dallara". Pēc šīs tikšanās Hāss presei pavēstīja, ka Itālijas uzņēmums ir ieinteresēts sadarboties un palīdzēt F1 šasijas izgatavošanā.

Tomēr, kamēr tehniskie partneri, tostarp dzinēju piegādātāji, vēl nav skaidri zināmi, ir problēmas ar darbinieku piesaistīšanu. Ticamākais ir variants, ka pirmo šasiju "Haas Formula" komanda uzbūvēs "Dallara" rūpnīcā, bet motorus un citas detaļas piegādās "Ferrari". Pagaidām gan līgumi nav parakstīti.

"Viņi vēlas kļūt par ilgtermiņa partneriem, tomēr plānošana aizņem zināmu laiku," saka Hāss. "Izskatās, ka sagatavošanās process aizņems ilgāku laiku nekā mēs bijām cerējuši. Šobrīd jau ir gandrīz jūnijs, līdz ar to mums ir atlikuši tikai septiņi mēneši laika. Termiņi kļūst pārāk traki."

Hāss par mērķi tagad uzstādījis savas F1 komandas debiju sacīkstēs realizēt 2016. gadā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

     [+] [-]

, 2014-05-29 12:07, pirms 10 gadiem
Baigais pārsteigums...
Tā pat atcels plānus arī par 2016. gadu.

  +2 [+] [-]

, 2014-05-29 12:37, pirms 10 gadiem
Tas tiesam nav parsteigums, kartejais avanturists, ja nopietni veletos ieiet F-1 veiktu parrunas ar Caterham vai Marussia, jo abu komandu ipasnieki ir izteikusies, ka labprat pardotu komandu, pagaidam ne oficali, tacu nav dumi bez uguns, lidz ar to Haas atkristu ieprieks minetas problemas, butu tikai jamekle atseviski vadosie tehniskie darbinieki un jatur vala naudasmaks.
Tas Dallara sasija tak nekam neder, HRT milziga atpaliciba to jau uzradija, vairak ka 3 sek apli, pie kam tas bija buvetas uz vecas visiem zinams tehnalogijas, neviss ka tagad taustas nezinama.

     [+] [-]

, 2014-05-29 14:58, pirms 10 gadiem
Man vēl jāsasniedz kaut puse no tā, ko Hāss, bet nu šī ideja ir BS, un tiešām - wow, pārsteigums! Interesanti, vai Sniff Petrol ko uzrakstīs par šo. Gene Haas writes… « Sniff Petrol

     [+] [-]

, 2014-05-29 17:24, pirms 10 gadiem
Par Catterham zinamsu un oficiali!
Pec Monako marrusia maz ticams
Bet pienemu ka Stefan gp nopirks Caterham