Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Botass pirmais no pilotiem saņēmis F1 soda punktus

Juris Grīns
Juris Grīns

Botass pirmais no pilotiem saņēmis F1 soda punktus
Valterī Botass
Foto: LaPresse/Scanpix

Somu braucējs Valterī Botass saņēmis trīs starta pozīciju sodu uz Malaizijas "Grand Prix" izcīņu par Daniela Rikjardo bloķēšanu.

"Williams" pilots kvalifikācijā izcīnīja 15. pozīciju, bet tagad būs spiests startēt no 18. vietas. Viņš arī kļuvis par pirmo pilotu, kurš saņēmis superlicences soda punktus. Botasa gadījumā tie ir 2 soda punkti.

Kā zināms, ja sportists 12 mēnešu laikā sakrāj 12 soda punktus, viņam tiek piemērota izslēgšana no F1 čempionāta uz vienu posmu.

Tiesneši sprieda, ka "Botass nav pievērsis uzmanību no aizmugures braucošai mašīnai, traucējot to 14. un 15. līkumā". "Red Bull" pilots Rikjardo par šo Botasa rīcību bija sadusmots.

"Viņš tobrīd atradās ieskriešanās aplī," stāsta austrālietis. "Man ar viņu būs jāaprunājas, jo godīgi sakot jau pagājušajā gadā šādas situācijas bijušas ne reizi vien. Esam kopā startējuši zemāku sēriju čempionātos un domāju, ka respektējam viens otru, taču viņš šādas lietas ir darījis jau vairākkārt."

Botasam, protams, šajā sakarā bija cits viedoklis.

"Domāju, ka tur nebija nekā īpaša," viņš saka. "Mēs abi tobrīd braucām ar "gāzi grīdā". Man tas neizskatījās pēc incidenta. Nedomāju, ka par to saņemšu sodu. Situācija nebija viegla - bija problēmas ar radio un vēl devītajā līkumā man ziņoja, ka attālums no Rikjardo ir pietiekams. Tādēļ centos palikt viņam priekšā. Taču viņš pietuvojās ļoti ātri un pēdējos līkumos atradās man tuvāk nekā vajadzētu. Tomēr es viņam īpaši nepatraucēju un galu galā pat nezināju, viņš atrodas lidojošajā aplī vai nē."

Tiesneši izmeklēja arī Daņilas Kvjata un Fernando Alonso sadursmi otrajā kvalifikācijas daļā, kad spānis uztriecās virsū krievu sportista "Toro Rosso" formulai, sabojājot sev balstiekārtu. Tomēr šajā gadījumā sodi netika piespriesti.

"Es neredzēju kā viņš pietuvojās," atzīst "Ferrari" zvaigzne. "Turklāt viņš veica diezgan agresīvu manevru, ņemot vērā redzamību trasē."

Alonso kvalificējās ceturtajai starta vietai, savukārt Kvjats startēs no 11. pozīcijas un notikušo raksturo kā vienkārši "nesaprašanos".

Malaizijas "Grand Prix" starta kārtība

VietaPilotsKomanda
1.Lewis HamiltonMercedes
2.Sebastian VettelRed Bull
3.Nico RosbergMercedes
4.Fernando AlonsoFerrari
5.Daniel RicciardoRed Bul
6.Kimi RaikkonenFerrari
7.Nico HulkenbergForce India
8.Kevin MagnussenMcLaren
9.Jean-Eric VergneToro Rosso
10.Jenson ButtonMcLaren
11.Daniil KvyatToro Rosso
12.Esteban GutierrezSauber
13.Felipe MassaWilliams
14.Sergio PerezForce India
15.Romain GrosjeanLotus
16.Pastor MaldonadoLotus
17.Adrian SutilSauber
18.Valtteri BottasWilliams
19.Jules BianchiMarussia
20.Kamui KobayashiCaterham
21.Max ChiltonMarussia
22.Marcus EricssonCaterham

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

  -2 [+] [-]

, 2014-03-29 17:22, pirms 11 gadiem
Labi, ka ALONSO netika sodīts ! (kaut arī bija 100% vainīgs)

  -2 [+] [-]

, 2014-03-29 17:36, pirms 11 gadiem
un ferrari sodu nesaņems ( Alonso) kad beidzot, f-1 būt vienlīdzība pret visiem?? nebrīnītos- ja Ferrari komandai gadītos līdzīgs incidents kā red bull ar degvielas padevi, diezvai ferrari saņemtu sodu vai diskvalifikāciju

     [+] [-]

, 2014-03-29 17:46, pirms 11 gadiem
Nez uz kadiem principiem te visi grib sodu Alonso...par to ka uzvilka Kimi par sekundi?

  -3 [+] [-]

, 2014-03-29 17:58, pirms 11 gadiem
botass šmotkass
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-03-29 18:07, pirms 11 gadiem
Nu ja traucēja 14. līkumā tad varbūt sods pienākas, bet 15. līkumā jau Botasam pašam jāmočī grīdā, jo seko lidojošā apļa taisne.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-03-29 18:40, pirms 11 gadiem
Abi bremzeeshanas aplii un krievs meeginaaja ielekt iekshmalaa kad bija vairaak kaa 1 formulas korpusa atstatums? Vecīt, tu esi lohs.