Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Jaunais F1 kvalifikācijas formāts pagaidām atlikts

Juris Grīns
Juris Grīns

Jaunais F1 kvalifikācijas formāts pagaidām atlikts
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Lai gan jauno kvalifikācijas formātu sākotnēji bija paredzēts ieviest jau uz 2016. gada F1 sezonas sākumu, tagad pieņemts lēmums to pirmo reizi izmantot tikai čempionāta piektajā posmā.

Šo informāciju apstiprinājis F1 boss Bernijs Eklstouns, sakot, ka jaunā rezultātu uzskaites sistēma tik ātri varētu nebūt gatava šādām pārmaiņām.

"Cilvēki, kas nodarbojas ar rezultātu lietām, sacīja, ka nevēlas, lai rastos situācija, ka laikā netiek pienācīgi pielāgota šī uzskaites sistēma," skaidro Eklstouns.

Brits arī skaidro, ka jaunais kvalifikācijas formāts neesot bijusi viņa ideja - Eklstouns neesot vēlējies tik būtiskas pārmaiņas.

"Es negribēju aiztikt pašreizējo kvalifikācijas formātu, kas, manuprāt, bija pietiekami labs," viņš saka. "Mana doma bija aptuveni tāda, ka, ja pilots, kurš uzvarējis iepriekšējā posmā, guvis uzvaru kvalifikācijā, viņam jāstartē desmitajam vai tamlīdzīgi."

Jau ziņots, ka turpmāk kvalifikācija joprojām notiks trīs kārtās, taču piloti tiks atsijāti pēc izslēgšanas sistēmas - ik pēc pusotras minūtes atkritīs tā brīža lēnākais pilots, līdz tiks noskaidrots "pole position" ieguvējs.

Pēc tam, kad tika pieņemts lēmums izmantot šādu sistēmu, nākamās dienas tika pētīts, vai nebūs kādu šķēršļu, kas varētu liegt tai pilnvērtīgi darboties. Tieši tobrīd ar paziņojumu par laika uzskaites sistēmas iespējamajām problēmām nāca klajā Eklstouns.

Jaunais kvalifikācijas formāts pirmo reizi varētu tikt izmantots maija vidū, kad notiks Spānijas "Grandn Prix".

Izmantotie resursi:
BBC - Home

     [+] [-]

, 2016-02-29 10:42, pirms 9 gadiem
Tagadējai kvalifikācijas sistēmai nebija ne vainas. Ar izmaiņām radīs tikai jucekli un lielāku iespēju, ka kāds centīgs atpalicējs, kas mēģinās darīt visu atlikušajās 90 sekundēs, izčakarē labu laiku ātrākiem pilotiem. Kvalifikācijas mērķis taču ir noskaidrot ātrāko. Ja grib ieviest Eklstona ideju, tad sacīkstes vajag rīkot 2 braucienos, kur 1.brauciens notiek kā līdz šim, bet 2.brauciens tiek startēts pēc pirmā rezultātiem apgrieztā secībā. Kaukur šitādu formātu gonkās esmu jau redzējis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-02-29 12:32, pirms 9 gadiem
Tāda sistēma ir arī WTCC un daudzos formulu seriālos,kur pirmās 8 vietas startē apgrieztā secībā!