Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Eklstouns noliedz baumas par GP1 čempionāta veidošanu

Juris Grīns
Juris Grīns

Eklstouns noliedz baumas par GP1 čempionāta veidošanu
Bernijs Eklstouns
Foto: APA/Scanpix

Bernijs Eklstouns noliedzis izskanējušo informācija, ka notiktu gatavošanās alternatīva formulu čempionāta izveidei, par ko šonedēļ ziņoja Vācijas prese.

Kopš dienas, kad par F1 čempionāta jauno īpašnieci kļuva kompānija "Liberty Media", bet Eklstouns tika atstādināts no līdzšinējo pienākumu veikšanas, klīdušas baumas, ka 86 gadus vecais brits plāno izveidot jaunu čempionātu, kas būtu kā "atriebība" par viņa atbrīvošanu no Formula 1 vadītāja amata.

"Gribu viest skaidrību par baumām, kas apgalvo, ka es gatavojos jauna čempionāta izveidei un konkurēt ar FIA Formula 1 pasaules čempionātu," ziņu aģentūra "Reuters" citē Eklstounu. "Esmu cēlis šo čempionātu gandrīz pēdējos 50 gadus, par ko esmu lepns, un pēdējā lieta, ko vēlos redzēt, būtu šī čempionāta graušana."

Eklstouns arī apgalvo, ka "Liberty Media" būs lielākas iespējas uzmanību veltīt pārmaiņu veikšanai, jo viņš pats, esot amatā, lielāko daļu laika veltījis tam, lai čempionāta līdzīpašniekiem nodrošinātu lielākus ieņēmumus.

"Jaunie īpašnieki varēs vadīt čempionātu citādā veidā nekā es, jo man bija jārada finansiālie rezultāti līdzīpašniekiem, ko parasti dara izpilddirektors," saka Eklstouns. "Es labprāt būtu gribējis tādu luksusu, kāds ir pieejams jaunajam priekšsēdim Čeisam Kerijam. Ceru, ka F1 atbalstītāji viņu pieņems, jo Čeiss gatavojas ieguldīt naudu atpakaļ šajā čempionātā."

Tika ziņots, ka Eklstouna plāns ir izveidot GP1 čempionātu, kas tiktu rīkots neatkarīgi no Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA), izmantojot līdzvērtīgus motorus un uz GP2 bāzes veidotas šasijas.

Izmantotie resursi:
Autosport

     [+] [-]

, 2017-01-29 20:52, pirms 8 gadiem
Tā jau bija gaidāms. Mūsdienās daudziem gribas kaut ko izdomāt un palaist preses pīles.