Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" plāno uzsākt savu F1 motoru ražošanu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" plāno uzsākt savu F1 motoru ražošanu
Foto: Red Bull Racing

"Red Bull" komanda apstiprinājusi, ka tiek domāts par savu F1 dzinēju ražošanu, kad pēc vairākiem gadiem plānots ieviest jaunus tehniskos noteikumus. Tikmēr, ja tagadējie noteikumi tiks iesaldēti, līdz tam bijusī čempionvienība turpinās izmantot "Honda" jaudas agregātus.

"Honda" pirms kāda laika negaidīti paziņoja par aiziešanu no F1 pasaules čempionāta pēc 2021. gada sezonas. Tikmēr "Red Bull" drīz pēc tam atzina, ka grasās turpināt japāņu ražoto dzinēju izmantošanu, iespējams, pārsaucot tos savas komandas vārdā, taču reizē arī ļoti cer, ka turpmākos gadus tehniskie noteikumi netiks mainīti. Šobrīd par šo jautājumu tiek spriests un dzinēju attīstība visticamāk patiešām tiks iesaldēta līdz 2026. gadam, kad plānots ieviest jaunus tehniskos noteikumus.

Tā kā no 2022. gada "Red Bull" visdrīzāk pārņems "Honda" F1 dzinēju programmu, tas būtu liels solis pretī savu motoru ražošanai sākot no 2026. gada.

"Ja tiešām būs tā, ka jaunie dzinēji tehniski būs vienkāršāki, čempionāts atteiksies no MGU-H izmantošanas, tehnoloģijas aizvien būs inovatīvas, bet izmaksas ik gadu būs 50 miljonu eiro robežās, tad ražot savus dzinējus vairs nebūtu tik grūti kā šobrīd," stāsta "Red Bull" konsultants Helmuts Marko. "Tad mēs šādus motorus varētu attīstīt ar tiem resursiem, kas būs mūsu komandas rūpnīcā Miltonkīnsā. Vai mēs tos pilnībā izgatavosim paši, vai sadarbībā ar kādu, tas atkarīgs no sarunu iznākuma."

Tikmēr Marko šobrīd vairāk satraucas par to, kāds lēmums tiks pieņemts dzinēju attīstības apturēšanā sākot ar 2022. gadu, tomēr viņš ir optimistiski noskaņots.

"Es teiktu, ka tas notiks par 80 vai 85 procentiem," viņš secina, spriežot pēc notiekošajām sarunām Starptautiskajā Automobiļu federācijā (FIA). "Mēs pilnībā koncentrējamies uz "Honda" iesāktā projekta turpināšanu. Mūsu plāns ir dzinēju uzturēšanai izmantot tagadējo "Red Bull" kompleksu un atvēlēt tam vēl atsevišķu ēku."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2020-12-28 13:03, pirms 3 gadiem
50mio$ par 3 dzinējiem. Tas būtu jau daudz labāks cipars nekā 25mio$ par vienu dzinēju jeb 75mio$ par sezonu vienam autiņam, 150mio$ par vienu komandu.
Starpiba 25mio$ un 17mio$ ir 8mio$ jeb tik maksā viena MGU-H vienība. Nav brīnums, ka pat kosmosa tehnoloģijās šo mēslu neizmanto.