Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Keke Rosbergs: "Niko pēc titula izcīnīšanas kļūs vēl spēcīgāks"

Juris Grīns
Juris Grīns

Keke Rosbergs: "Niko pēc titula izcīnīšanas kļūs vēl spēcīgāks"
Niko Rosbergs
Foto: AFP/Scanpix

1982. gada F1 pasaules čempions Keke Rosbergs uzskata, ka viņa dēls Niko, kurš svētdien izcīnīja savu pirmo titulu karjerā, pēc šī panākuma kļūs spēcīgāks.

"Laimīgs pilots vienmēr brauc labāk nekā nelaimīgs pilots, tāpēc es domāju, ka viņš kļūs spēcīgāks, tāpat kā tas būtu ar jebkuru," saka 67 gadus vecais Keke Rosbergs. "Tāpat bija ar Džensonu Batonu, kad viņš kļuva par čempionu, un tā notika arī ar mani."

Pagāja vairāk nekā trīs desmitgades, līdz Niko Rosbegam sava tēva panākumu beidzot izdevās atkārtot. Visā čempionāta vēsturē šis ir tikai otrais gadījums, kad titulu izdevies gūt gan tēvam, gan dēlam. Iepriekš ko tādu bija paveikuši tikai Greiems Hils un viņa dēls Deimons Hils.

Keke Rosbergs savu F1 titulu izcīnīja startēdams zem Somijas karoga, kamēr viņa dēls pārstāv Vāciju. Bijušais autosportists, kurš savu pēdējo F1 sezonu aizvadīja 1986. gadā, slavē Niko Rosbergu arī par viņa psiholoģisko noturību, nepakļaujoties sacīkšu līdera Lūisa Hamiltona spiedienam Abū Dabī trasē.

"Tas ir liels panākums, un gribu uzteikt viņu par psiholoģisko noturību," saka Rosbergs seniors. "Viņš šai lietai ir nodevies par 110 procentiem."

Keke Rosbergs F1 čempionātā uzvarēja braukdams "Williams" komandā.

Ja Niko Rosbergs nebūtu kļuvis par čempionu, ar 23 panākumiem viņš šobrīd būtu uzvarām bagātākais pilots no tiem, kas nekad nav ieguvuši F1 titulu. Pēc tam, kad Rosbergam titulu izdevies iegūt, šo ne tik prestižo rekordu turpina glabāt brits Stīrlings Moss - savulaik viņš uzvarēja 16 posmos, bet par čempionu tā arī nekļuva.

Izmantotie resursi:
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News