Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Britu prese baumo par Hamiltona atlaišanu no "Mercedes"

Juris Grīns
Juris Grīns

Britu prese baumo par Hamiltona atlaišanu no "Mercedes"
Foto: AFP/Scanpix

Dienu pēc 2016. gada F1 pasaules čempionāta sezonas noslēguma posma Abū Dabī, kur uzvaru izcīnīja Lūiss Hamiltons, jau tiek baumots par viņa iespējamo atlaišanu no "Mercedes" komandas.

Pēc tam, kad Hamiltons nepaklausīja komandas norādījumiem braukt ātrāk un tīšuprāt nebremzēt aizmugurē braucošo Niko Rosbergu, "Mercedes" vadība plānojot sodīt sportistu, smagākajā iespējamajā variantā pat laužot ar viņu līgumu, raksta Lielbritānijas prese. Komandas vadītājs Toto Volfs Hamiltona rīcību pēc finiša nodēvējis par "anarhiju" un apstiprinājis, ka tiek spriests par sankcijām.

"Lūisu Hamiltonu gaida atlaišana no "Mercedes", pēc tam, kad viņš Abū Dabī apsūdzēts anarhiskā uzvedībā," raksta "The Daily Mirror". "Hamiltona līgums ir spēkā līdz 2018. gadam, tomēr Vācijas autoražotāju tas neapturēs kontraktu lauzt priekšlaicīgi vai arī neļaut viņam piedalīties nākamās sezonas vairākos pirmajos posmos, kas būtu sods par šādu rīcību."

Līdzīgi raksta arī "Daily Mail" laikraksts: "Lūiss Hamiltons, vairākkārt nepakļaujoties komandas norādījumiem, riskē ar to, ka viņa 30 miljonus mārciņu vērtais līgums ar "Mercedes" var tikt lauzts."

Tikmēr citi britu izdevumi vēsta, ka Hamiltonu gaida maigāks sods.

"Šobrīd "Mercedes" apsver disciplināra soda piespriešanu, kas varētu nozīmēt soda naudu vai izslēgšanu no vairākām sacīkstēm," teikts "The Guardian" publikācijā.

"The Telegraph" izsaka līdzīgus minējumus: "Hamiltons varētu tikt izlēgts no sacīkstēm, jo atkārtoti un atklāti neklausīja komandas pavēli, tādā veidā mēģinot liegt Rosbergam izcīnīt pirmo titulu karjerā. Viņš izveidojis sarežģītu situāciju attiecībā uz saviem darba devējiem, radot anarhiju sacensību laikā."

Hamiltons, kurš par F1 čempionu "Mercedes" sastāvā kļuva 2014. un 2015. gadā, šogad triumfēja desmit posmos, kamēr Rosbergam pietika ar deviņām uzvarām, lai kļūtu par 2016. gada čempionu.

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...

     [+] [-]

, 2016-11-28 13:02, pirms 8 gadiem
DSQ no pāris gonkām jau tā pati atlaišana vien ir. Sākt ar -50 sezonu pie tādas pašas vienvadības ir bezcerīgi.

     [+] [-]

, 2016-11-28 13:08, pirms 8 gadiem
Daily Mirror patīk visādus izpušķotus pekstiņus rakstīt! Kaut kāds sods, droši vien, būs, bet nez vai atlaidīs!

  -2 [+] [-]

, 2016-11-28 13:09, pirms 8 gadiem
Ja neatļauj piedalīties vairākos posmos, tad Hamiltona vietā pats lauztu līgumu un ietu uz citu komandu, jo tad visa sezona jau sākumā sačakarēta nestartējot un iedots liels puktu handikaps citiem. Ja grib sodīt, tad, lai uzliek naudas sodu un miers!

  +4 [+] [-]

, 2016-11-28 13:20, pirms 8 gadiem
Pareizi ir. Nav pieļauama šitāda "mīkstā" uzlikšana komandai. Neviens nav neaizvietoams...Rosbergs tagad pierādījis, ka var pacelt titulu - kāpēc viņiem ar šito milzīgo ego vislaik cīnīties? Racionālāk būtu paņemt paklausīgu tipisku otro pilotu un miers. Tiesa gan beigu beigās au domāju, ka lauzt līgumu meršiem nepietiks paut**.

     [+] [-]

, 2016-11-28 13:25, pirms 8 gadiem
Nevarētu teikt, ka tas būtu kas negaidīts..ja vēl zināms, ka gan Rosbergs, gan Mercedes ir GERMANY...Hamiltonam laikam tas piemirsās vakar

  +2 [+] [-]

, 2016-11-28 13:28, pirms 8 gadiem
popovs rakstīja: Nevarētu teikt, ka tas būtu kas negaidīts..ja vēl zināms, ka gan Rosbergs, gan Mercedes ir GERMANY...Hamiltonam laikam tas piemirsās vakar
Tas ka Merši ir Vācijas komanda iepriekšējās sezonās acīmredzami tika aizmirsts, jo laikam šim auto koncernam bija svarīgāks starptautiskais auto mārketings. Savādāk grūti bija izskaidrot diezgan vāji maskēto Hamiltona lobēšanu.

  +6 [+] [-]

, 2016-11-28 13:31, pirms 8 gadiem
Tas ka Hamis nepildīja komandas pavēli bija mazākais, jo, pats svarīgākais, viņš savā stulbumā izdomāja to vel iznest publiskā telpā, kur apšaubīja komandas vadības kompetenci.
Un tas jau ir nepiedodami.

  -3 [+] [-]

, 2016-11-28 13:52, pirms 8 gadiem
Var jau saprast Hamiltona vēlmi (lai kā tā arī izpaudās un izskatījās) "izraut" titulu vēl šogad (cīņa līdz galam tā teikt) Kas zin kāds būs spēku samērs nākošgad un jaunāks arī nepaliek.. būtu paķēris šogad titulu, kas zin - varbūt pēc sezonas mestu mieru vispār F1
"komandu pavēles" taču ir aizliedzamas.. sodāmas... bijušas visos laikos un būs vienmēr...

  +1 [+] [-]

, 2016-11-28 13:52, pirms 8 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tas ka Merši ir Vācijas komanda iepriekšējās sezonās acīmredzami tika aizmirsts, jo laikam šim auto koncernam bija svarīgāks starptautiskais auto mārketings. Savādāk grūti bija izskaidrot diezgan vāji maskēto Hamiltona lobēšanu.
Es to rakstīju vakardienas kontekstā..vācu komands pilots vācietis ir līderis kopvērtējumā un bez 1 minūtes čempions.. un tad viens brits izdomā savu kārtību un taisās vāciešiem šo uzvaru atņemt..un ne visai godīgā veidā..nez kādu reakciju Hamis gaidīja..ka Mercedes galvu glaudīs un puķes pasniegs

     [+] [-]

, 2016-11-28 13:54, pirms 8 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Ja neatļauj piedalīties vairākos posmos, tad Hamiltona vietā pats lauztu līgumu un ietu uz citu komandu, jo tad visa sezona jau sākumā sačakarēta nestartējot un iedots liels puktu handikaps citiem. Ja grib sodīt, tad, lai uzliek naudas sodu un miers!
Varbūt kādā komandā vel ir brīva testpilota vieta, jo visas vadošās komandas savus pilotu sastāvus nākošai sezonai jau paziņojušas. Nedomāju, ka tagad kāda komanda būtu gatava lauzt līgumu Hamja dēļ.

     [+] [-]

, 2016-11-28 13:56, pirms 8 gadiem
popovs rakstīja: Es to rakstīju vakardienas kontekstā..vācu komands pilots vācietis ir līderis kopvērtējumā un bez 1 minūtes čempions.. un tad viens brits izdomā savu kārtību un taisās vāciešiem šo uzvaru atņemt..un ne visai godīgā veidā..nez kādu reakciju Hamis gaidīja..ka Mercedes galvu glaudīs un puķes pasniegs
Jā, taisnība, saistībā ar nākošajā sezonā plānotajām aerodinamiskajām izmaiņām, tad Meršiem būtu noziegums šosezon neļaut iegūt čempiona titulu Rosbergam, jo, kas zin, kad Meršiem atkal reāli izdosies pacīnīties par čempja titulu.

  +5 [+] [-]

, 2016-11-28 14:15, pirms 8 gadiem
Īsts vīrs vienmēr atzīs savu sakāvi - Hamis to nespēja + laikam komandā slikts mikroklimats, ka šis ne par ko negribēja Rosbergam novēlēt titulu...

Nezinu kā citiem, bet Hamja rīcība atgādina izlepuša, apvainojušos bērneļa uzvedību. Ceru, ka sodīs!

  -1 [+] [-]

, 2016-11-28 14:24, pirms 8 gadiem
Ja Mercedes atlaidīs Hami, tad Hamim F1 uz kādu laiku būs cauri, jo viņam nebūtu kur iet, bet nedomāju ka būs atlaišana, bet visticamākais ka komanda piespriedīs naudas sodu, visu izrunās un būs DSQ uz pāris gonkām, tā teikt, lai puika apdomājas.

Viņa vietā tad nāktu Verleins

     [+] [-]

, 2016-11-28 14:45, pirms 8 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Varbūt kādā komandā vel ir brīva testpilota vieta, jo visas vadošās komandas savus pilotu sastāvus nākošai sezonai jau paziņojušas. Nedomāju, ka tagad kāda komanda būtu gatava lauzt līgumu Hamja dēļ.
vot es gan domāju ka kāda f1 komanda spētu atlaist kādu pilotu dēļ Hamiltona.F1 viss ir iespējams

     [+] [-]

, 2016-11-28 14:48, pirms 8 gadiem
un ja iedotu DSQ tas faktiski nozīmētu komandas mikroklimata beigas

  +1 [+] [-]

, 2016-11-28 14:51, pirms 8 gadiem
bet intresanti ir tas ka Rosbergs gandrīz 24 stundas ir jaunais f1 čempions , bet par viņu neviens nerunā ,visi runā par Hamiltonu vai arī Batonu

  -1 [+] [-]

, 2016-11-28 15:21, pirms 8 gadiem
comon88 rakstīja: bet intresanti ir tas ka Rosbergs gandrīz 24 stundas ir jaunais f1 čempions , bet par viņu neviens nerunā ,visi runā par Hamiltonu vai arī Batonu
Gan Hamim, gan Meršiem, gan arī F1 reklāma, beigās izrādīsies, ka tikai teātris uztaisīts, lai kāds pievērstu F1 un Meršiem uzmanību
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-11-28 16:16, pirms 8 gadiem
DSQ no pāris pirmajiem posmiem būtu pašnāvība ne tikai pilota sezonai, bet arī pašai komandai. Nav nekādas garantijas, ka Mercedes jaunā mašīna būs tik pat dominējoša kā šosezon. Nepielaist pie braukšanas vienu no saviem līderiem būtu milzīgs risks neizcīnīt KK.
Turklāt Hamiltona lielais ego šādā gadījumā nozīmētu momentālu līguma laušanu no paša pilota puses.
Skaidrs, ka Hamis tiks sveikā cauri ar kādu naudas sodu, vai iespējams pat rājienu.
F1 vadošie piloti vienmēr, visos laikos ir diktējuši komandām savus noteikumus. Hamiltona loma F1 ir milzīga (naudas izteiksmē vērtīgākais pilots) un jebkurš saprot, ka Mercedes (kam F1 ir nekas cits, kā biznesa projekts) nav citu variantu, kā pieciest šādu uzvedību.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-28 16:18, pirms 8 gadiem
elfs rakstīja: Īsts vīrs vienmēr atzīs savu sakāvi - Hamis to nespēja + laikam komandā slikts mikroklimats, ka šis ne par ko negribēja Rosbergam novēlēt titulu...

Nezinu kā citiem, bet Hamja rīcība atgādina izlepuša, apvainojušos bērneļa uzvedību. Ceru, ka sodīs!
Nezinu vai esmu skatījies tās pašas sacīkstes, ko Tu, bet vismaz es vakar redzēju, ka Hamiltons uz podesta apsveica Rosbergu ar izcīnīto titulu un nosauca to par pelnītu.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-28 16:21, pirms 8 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Varbūt kādā komandā vel ir brīva testpilota vieta, jo visas vadošās komandas savus pilotu sastāvus nākošai sezonai jau paziņojušas. Nedomāju, ka tagad kāda komanda būtu gatava lauzt līgumu Hamja dēļ.
Tiešām domā, ka nebūtu komanda, kas atbrīvotu vietu savā sastāvā, lai paņemtu trīskārtējo pasaules čempionu?
Pieņemu, ka vienīgā komanda, kas šādu soli neapsvērtu ir Red Bull, kam ir ļoti spēcīgs jauno pilotu duets.
Un pilnīgi pieņemu, ka viena no komandām, kas šādu soli būtu gatava spert ir tevis atbalstītais Ferrari Ne reizi vien ir runāts, ka Ferrari gribētu Hamiltonu savās rindās.

  +2 [+] [-]

, 2016-11-28 16:55, pirms 8 gadiem
HMB-SIERAS STANDZINAS+KAFIJA rakstīja: bet mersis ar bumeru ir nizcag mashinas!!
Kādu nedēļu te nemirdēja, laikam Tu biji pazudis. Cerēju, jau, ka esi nosprādzis, bet menas cerības ir izrādījušās veltas. Žēl.

  -1 [+] [-]

, 2016-11-28 17:09, pirms 8 gadiem
playthegame rakstīja: Nezinu vai esmu skatījies tās pašas sacīkstes, ko Tu, bet vismaz es vakar redzēju, ka Hamiltons uz podesta apsveica Rosbergu ar izcīnīto titulu un nosauca to par pelnītu.
Es runāju trasē par speciālo ''bremzēšanu'' un komandas norāžu neievērošanu.
Pēc tam protams, ko citu lai viņš darītu.

Bet kopumā izskatījās, ka vnk viņam grūti samierināties ar titula neizcīnīšanu. Galu galā F1 nav individuālais sportaveids, bet gan komandu.
Abi brauca pirmajās divās vietās, droši. Komanda dod signālu braukt ātrāk, bet šis to nedara, jo cer, ka komandas biedru citi apsteigs. Atvainojiet, bet ja kāds būtu apsteidzis un Rosbergs nebūtu izcīnījis titulu, tad Hamim būtu negodīgs tituls. Titulu iegūst tas kurš nobrauc visstabilāk/augstvērtīgāk visā sezonā, nevis uzvar vairāk sacīkstēs.
Rosbergs šajā sezonā bija stabilāks, tāpēc godīgi nopelnīts tituls.

Es Hamiltona vietā pat būtu ļāvis uzvarēt pēdējā sacīkstē Rosbergam, kad varēja redzēt, ka pašam nespīd. Bet nu kas bijis tas bijis.

     [+] [-]

, 2016-11-28 17:20, pirms 8 gadiem
elfs rakstīja: Es runāju trasē par speciālo ''bremzēšanu'' un komandas norāžu neievērošanu.
Pēc tam protams, ko citu lai viņš darītu.

Bet kopumā izskatījās, ka vnk viņam grūti samierināties ar titula neizcīnīšanu. Galu galā F1 nav individuālais sportaveids, bet gan komandu.
Abi brauca pirmajās divās vietās, droši. Komanda dod signālu braukt ātrāk, bet šis to nedara, jo cer, ka komandas biedru citi apsteigs. Atvainojiet, bet ja kāds būtu apsteidzis un Rosbergs nebūtu izcīnījis titulu, tad Hamim būtu negodīgs tituls. Titulu iegūst tas kurš nobrauc visstabilāk/augstvērtīgāk visā sezonā, nevis uzvar vairāk sacīkstēs.
Rosbergs šajā sezonā bija stabilāks, tāpēc godīgi nopelnīts tituls.

Es Hamiltona vietā pat būtu ļāvis uzvarēt pēdējā sacīkstē Rosbergam, kad varēja redzēt, ka pašam nespīd. Bet nu kas bijis tas bijis.
Kā jau teicu - parādi man kaut vienu F1 pilotu, kurš šajā situācijā rīkotos savādāk!

  +1 [+] [-]

, 2016-11-28 18:04, pirms 8 gadiem
elfs rakstīja: Es runāju trasē par speciālo ''bremzēšanu'' un komandas norāžu neievērošanu.
Pēc tam protams, ko citu lai viņš darītu.

Bet kopumā izskatījās, ka vnk viņam grūti samierināties ar titula neizcīnīšanu. Galu galā F1 nav individuālais sportaveids, bet gan komandu.
Abi brauca pirmajās divās vietās, droši. Komanda dod signālu braukt ātrāk, bet šis to nedara, jo cer, ka komandas biedru citi apsteigs. Atvainojiet, bet ja kāds būtu apsteidzis un Rosbergs nebūtu izcīnījis titulu, tad Hamim būtu negodīgs tituls. Titulu iegūst tas kurš nobrauc visstabilāk/augstvērtīgāk visā sezonā, nevis uzvar vairāk sacīkstēs.
Rosbergs šajā sezonā bija stabilāks, tāpēc godīgi nopelnīts tituls.

Es Hamiltona vietā pat būtu ļāvis uzvarēt pēdējā sacīkstē Rosbergam, kad varēja redzēt, ka pašam nespīd. Bet nu kas bijis tas bijis.
eu TU, kas Tu esi? zelsirdibas davanu dalitajs?
neviens sevi cienoss pilots otram uzvaru nedavina kur nu vel sada gadijuma, .... tas ka Tev ienaca prata tada ideja- apliecina to cik liels zabaks Tu esi puikin!

  +1 [+] [-]

, 2016-11-28 19:09, pirms 8 gadiem
playthegame rakstīja: Tiešām domā, ka nebūtu komanda, kas atbrīvotu vietu savā sastāvā, lai paņemtu trīskārtējo pasaules čempionu?
Pieņemu, ka vienīgā komanda, kas šādu soli neapsvērtu ir Red Bull, kam ir ļoti spēcīgs jauno pilotu duets.
Un pilnīgi pieņemu, ka viena no komandām, kas šādu soli būtu gatava spert ir tevis atbalstītais Ferrari Ne reizi vien ir runāts, ka Ferrari gribētu Hamiltonu savās rindās.
Neesmu gaišreģis, un tāpēc neko neņemšos prognozēt, bet tomēr mana pārliecība man saka, ka neviena komanda nelauztu līgumu Hamja dēļ ar saviem pilotiem,kuri jau nominēti nākošai sezonai.
Nekad Ferāri nav bijuši (jaunāko laiku vēsturē), un arī nebūs divi vienlīdz stipri piloti, kuri vienlaicīgi cīnīsies par čempionu titulu.

     [+] [-]

, 2016-11-28 19:42, pirms 8 gadiem
motoru sportos vispār bieži ir novērojama šada taktika- braukt lēnāk, lai galveno konkurentu noķer citi braucēji un iesaistās cīņā, tādējādi palielinot izredzes izcīnīt uzvaru vai čempiona titulu.
tā kā gan jau, ka par izrunāšanos šīs baumas.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-28 19:47, pirms 8 gadiem
Nu ja Merši Hamim iedotu vilka pasi, kas, protams, nenotiks, tad reāli skatoties Ferrari toč uzreiz neķertu hami. Mazie gan jau visi būtu ieinteresēti, bet diezvai kāds no viņiem var pacelt hamja algu un diezvai pats hamis būtu gatavs kādam mazajam pievienoties. Renault noteikti siekalotos un vilinātu un varbūt pat tas hami varētu interesēt. Buļļi arī siekalotos, bet sliktas publicitātes dēļ nebūtu gatavi uzmest Rikiardo. Reāli tādā gadījumā es kā visreālāko saskatu atgriešanos McLaren un vecais "draugu" duets būtu atjaunots

  -1 [+] [-]

, 2016-11-28 20:35, pirms 8 gadiem
Man liekas ka viss sakas jau ar Spaniju,kur Hamiltons pateica ka vairs nebrauks,tad.tas turpinajas Malaizija,kur vins publiski pateica kaka Mersedes speciali kaut ko izdarijusi jaunajam dzinejam,lai tas nodegtu,un tagad sis gadijums,domaju ka vadibas pacietibas mers ir pilns....un neklausit Padija Lova pavelem ir ka sev iedurt abas kajas...un beigas palikt pie sasisras siles...

  -1 [+] [-]

, 2016-11-28 23:00, pirms 8 gadiem
killo2000 rakstīja: Nu ja Merši Hamim iedotu vilka pasi, kas, protams, nenotiks, tad reāli skatoties Ferrari toč uzreiz neķertu hami. Mazie gan jau visi būtu ieinteresēti, bet diezvai kāds no viņiem var pacelt hamja algu un diezvai pats hamis būtu gatavs kādam mazajam pievienoties. Renault noteikti siekalotos un vilinātu un varbūt pat tas hami varētu interesēt. Buļļi arī siekalotos, bet sliktas publicitātes dēļ nebūtu gatavi uzmest Rikiardo. Reāli tādā gadījumā es kā visreālāko saskatu atgriešanos McLaren un vecais "draugu" duets būtu atjaunots
Ja vinu izmestu, domaju ka ieturetu gadu pauzi, telojot loti aizvainoto un paverotu kura tagad bus top komanda nemot vera, ka kartejo rezi tiek radikali mainiti F-1 parametri un bus pavisam cita tipa sasijas. Pec gada viss ticamak temetu uz Ferrari, bet viss atkarigs ko radis Kimi un Fetels, citur nezinu - varbut McLaren, kad Alonso bus prom, Red Bull vinu nenems.

     [+] [-]

, 2016-11-29 21:56, pirms 8 gadiem
ja notiktu reāla situācija ka Merši patreic Hamiltonu, tad tas nozīmētu ka viņiem ir pienācīgs aizvietotājs, Diez kurš?