Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Makss Verstapens ātrākais Meksikas GP pēdējā treniņā

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Makss Verstapens ātrākais Meksikas GP pēdējā treniņā
Makss Verstapens
Foto: EPA/Scanpix

Meksikas GP izcīņa brāļu Rodrigesu vārdā nosauktajā trasē sestdien turpinājās ar trešo treniņbraucienu. Tajā ātrāko laiku uzrādīja "Red Bull" komandas pilots Makss Verstapens.

Pēc piektdien aizvadītajām pirmajām divām treniņu sesijām, kurās labākos laikus uzrādīja Luiss Hamiltons un daniels Rikjardo, sestdienā F1 posms Meksikā turpinās ar trešo treniņbraucienu un kvalifikāciju.

Brāļu Rodrigesu autodroms atrodas 2285 metru augstumā virs jūras līmeņa, kas sagādā papildu problēmas mašīnu aerodinamikai un jaudas agregātiem.

Trešajā treniņā ātrāko apļa laiku spēja uzrādīt Nīderlandes sportists Makss Verstapens, kamēr čempionāta kopvērtējuma līderim Luisam Hamiltonam savā kvalifikācijas simulācijas aplī neizdevās pareizi saregulēt dzinēju, kā rezultātā vien otrais ātrākais apļa laiks.

Trešajā vietā ierindojās "Ferrari" pilots Sebastians Fetels, bet aiz viņa palika otrs "Mercedes" braucējs Valteri Botass, kā arī Daniels Rikjardo ("Red Bull") un Kimi Raikonens ("Ferrari").

Neveiksmīga treniņu sesija izvērtās "Red Bull" jauno braucēju akadēmijas biedram Pjēram Gazlī ("Toro Rosso"), kurš jau pašā sākumā palika trases malā ar dzinēja defektu. Jau pirms treniņa bija zināms, ka jaunais francūzis saņems starta vietu sodus, un iespējams, ka pēc tam tie vēl palielināsies, jo komanda turpina darbu pie jaudas agregāta.

Šodien plkst. 21.00 pēc Latvijas laika vēl gaidāma kvalifikācija, bet rīt plkst. 21.00 tiks aizvadīta Meksikas Grand Prix izcīņa.