Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Okons: "Peress pirms bērna piedzimšanas laikam grib nomirt"

Juris Grīns
Juris Grīns

Okons: "Peress pirms bērna piedzimšanas laikam grib nomirt"
Foto: LaPresse/Scanpix

Pēc tam, kad "Force India" komandas piloti Beļģijas F1 posmā piedzīvoja sadursmi, kas veiksmīgā kārtā beidzās bez smagām sekām, Estebans Okons apsūdzējis Serhio Peresu par spēlēšanos ar abu sportistu dzīvībām.

Vispirms komandas biedri nedaudz sadūrās jau pirmajā aplī, uzreiz pēc pirmā līkuma, bet vēlāk gandrīz tajā pašā vietā, taču jau pie lielāka ātruma gandrīz identiska sadursme notika sacensību otrajā daļā. Okons tobrīd mēģināja pa iekšmalu veikt apdzīšanu, bet Peress neatstāja viņam vietu. Rezultātā abi zaudēja daudzas pozīcijas un bija spiesti doties boksos, lai nomainītu riepas un aerodinamiskās detaļas.

"Tā bija bezjēdzīga riskēšana ar mūsu dzīvībām," pēc finiša intervijā "Channel 4" sacīja Okons. "Viņš riskēja ar manu dzīvību pie ātruma 300 km/h, kad braucām "Eau Rouge" līkumā. Tā bija viena lieta, bet otra - mēs zaudējām daudz punktus. Viņam būtu jābūt profesionālam braucējam, bet šodien viņš to neparādīja. Viņš nekad tā nav rīkojies ar citiem komandas biedriem, nezinu, kāpēc viņš tā dara ar mani. Es iešu pie viņu un aci pret aci kā vīrs pateikšu viņam patiesību. Viņam būs bērns. Es nezinu, vai viņš grib pirms tam nomirt vai ko. Tas viss ir absurds."

Jautāts par to, vai Peress zināja, ka tobrīd komandas biedrs jau atrodas blakus, Okons atzīst: "Protams, viņš zināja. Es vēl pieņemu pirmo sadursmi, jo tobrīd blakus braucām trīs mašīnas, varbūt viņš mani neredzēja, lai gan es domāju, ka arī toreiz viņš visu redzēja."

Peress tikmēr atzīst, ka zinājis par Okona vēlmi uzbrukt, tomēr domājis, ka francūzis to nedarīs ātrāk kā "Kemmel" taisnē, kas seko pēc ātrā "Eau Rouge" līkuma: "Es zināju, ka viņš tur ir, bet zināju arī, ka tur vairs nav vietas, lai iebrauktu blakus, tādēļ vienkārši sargāju savu trajektoriju. Man šķita, ka manevru viņš mēģinās veikt pēc "Eau Rouge" līkuma. Es nedarīju neko citādi kā būtu to darījis ar jebkuru citu konkurentu, tāpat arī neviens cits nebūtu rīkojies savādāk."

Šī abu pilotu starpā nebūt nav pirmā sadursme, un jau iepriekš "Force India" komandas vadība veikusi ar viņiem pārrunas. Tagad tā paziņojusi, ka tupmākajās sacīkstēs Okonam un Peresam savā starpā brīvi cīnīties trasē būs aizliegts.

Beļģijas posma spilgtākie mirkļi: https://www.formula1.com/en/video.html

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  -1 [+] [-]

, 2017-08-28 12:41, pirms 7 gadiem
Ja Okons gribētu sasniegt labākus rezultātus, tad noteikti būtu paskatījies GP2 desmit gadus atpakāļ, kur katra otrā gonka starp Peresu un Maldonado beidzās ar avāriju.
Par startu Peress pateica, ka no otras puses viņu spieda cita formula, tāpēc sanāca paspaidīties, savukārt par otro saķeršanos jau Okons pats vien ir vainīgs, ka savējam aparātam sabojāja šķipeli, jo varēja mierīgi apdzīt taisnē ar DRS palīdzību, un tāpat Peress ir pats vainīgs par to, ka riepu uzšķērda. Divi stūrgalvīgi piloti, kuri ir labi vidusmēra braucēji, vienma ir TelMex aizmugurē, otram Mercedes.

  +2 [+] [-]

, 2017-08-28 13:34, pirms 7 gadiem
archdevil rakstīja: Ja Okons gribētu sasniegt labākus rezultātus, tad noteikti būtu paskatījies GP2 desmit gadus atpakāļ, kur katra otrā gonka starp Peresu un Maldonado beidzās ar avāriju.
Par startu Peress pateica, ka no otras puses viņu spieda cita formula, tāpēc sanāca paspaidīties, savukārt par otro saķeršanos jau Okons pats vien ir vainīgs, ka savējam aparātam sabojāja šķipeli, jo varēja mierīgi apdzīt taisnē ar DRS palīdzību, un tāpat Peress ir pats vainīgs par to, ka riepu uzšķērda. Divi stūrgalvīgi piloti, kuri ir labi vidusmēra braucēji, vienma ir TelMex aizmugurē, otram Mercedes.
Kārtējais tizlais komentārs no savas puses. Okonam bija visas tiesības tur apdzīt. Un viņš pierāda, ka ir daudz labāks par Perezu šogad, lai gan komandā atrodas tikai pirmo sezonu. Un Perezs vel sūdzas, ka lielās komandas nepiedāvā līgumu šim. Kam tāds ego vajadzīgs savā komandā. Nesaku, ka Fetelam un Hamiltonam tāda nav, bet viņi tomēr spēj darboties arī komandas interesēs.

  +2 [+] [-]

, 2017-08-28 13:57, pirms 7 gadiem
Pieņemu, ka Peress vienkārši nespēj pieņemt, ka Okons savā teju debijas gadā ir ātrāks par viņu.

     [+] [-]

, 2017-08-28 16:25, pirms 7 gadiem
RonaldoTheBest rakstīja: Kārtējais tizlais komentārs no savas puses. Okonam bija visas tiesības tur apdzīt. Un viņš pierāda, ka ir daudz labāks par Perezu šogad, lai gan komandā atrodas tikai pirmo sezonu. Un Perezs vel sūdzas, ka lielās komandas nepiedāvā līgumu šim. Kam tāds ego vajadzīgs savā komandā. Nesaku, ka Fetelam un Hamiltonam tāda nav, bet viņi tomēr spēj darboties arī komandas interesēs.
Visiem visur ir tiesības apdzīt. Un paskaties Azerbaidžānas GP 2017, kur abi bija pretējās lomās, kad Okons vienkārši iespieda sienā Peresu un abiem gonka beidzās. Okonam ir pieredzes trūkums, un lai viņš paskatās, kā Peress brauca GP2.
links uz video, uzreiz skaties no 3 minūtes.
https://www.youtube.com/watch?v=zP3...