Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" neoficiāli uzstādījuši jaunu pitstopu rekordu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" neoficiāli uzstādījuši jaunu pitstopu rekordu
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Pēc "Mercedes" komandas datiem, vienu no pitstopiem Ungārijas F1 posma laikā Niko Rosbergs veicis 1.73 sekundēs, kas teorētiski ir jauns rekords.

Formula 1 menedžmenta (FOM) mērījumi gan uzrāda, ka minētais pitstops ticis veikts 2.15 sekundēs, līdz ar to tas nevar tikt uzskatīts par rekordu.

Šobrīd visu laiku ātrāko pitstopu oficiāli veikušas gan "Red Bull", gan "Williams" komandas, kas rekordu dala savā starpā - tās ir 1.92 sekundes.

"Mercedes" galvenais stratēģijs Džeimss Vovlss komandas un FOM mērījumu atšķirīgos rezultātus izskaidro šādi: "Mēs laiku mērām no brīža, kad mašīna apstājas līdz tam mirklim, kad tā ir gatava uzsākt kustību".

"Williams" komandas pilots Felipe Masa Eiropas "Grand Prix" vienu no pitstopiem veica 1.89 sekundēs, taču arī šis rezultāts ir neoficiāls, tāpēc nevar tikt uzskatīts par apstiprinātu rekordu.

Ja salīdzina ar labākajiem pistopu laikiem, kas tika sasniegti vēl pirms četriem gadiem, šobrīd tie vidēji kļuvuši par aptuveni pussekundi ātrāki.

Rosbergs savu īpaši ātro pitstopu Hungaroringā veica 17. aplī, tobrīd cenšoties panākt un apsteigt vadībā esošo Lūisu Hamiltonu. Pēc riepu maiņas Rosbergs bija par sekundi tuvāk Hamiltonam, nekā pirms abi bija veikuši pitstopus.

Izmantotie resursi:
F1 Fanatic · The independent F1 blog and...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-07-28 15:13, pirms 8 gadiem
Galdnieks Otiņš rakstīja: eh vecie labie laiki, kad 6-7 sekundes skaitījās ļoti ātrs pitstops
Ja sekotu līdzi, tad neizceltos ar šādām muļķībām. Riepas arī agrāk mainīja tāpat. Tikai degvielu teorētiski nevar ieliet tik ātri.