Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Harjanto beidzas nauda, viņa vietu "Manor" komandā grib Vandūrns

Juris Grīns
Juris Grīns

Harjanto beidzas nauda, viņa vietu "Manor" komandā grib Vandūrns
Rio Harjanto
Foto: LaPresse/Scanpix

Indonēziešu pilots Rio Harjanto nav spējis izpildīt finansiālās saistības ar "Manor" komandu, tāpēc jau Beļģijas posmā viņa vietā varētu stāties cits pilots. Kā reālākais kandidāts tiek minēts "McLaren" aizbildniecībā esošais Stofels Vandūrns.

Harjanto ir līgums ar "Manor" uz visu sezonu, taču noruna paredz, ka par iespēju startēt sacīkstēs indonēziešu pilota sponsori komandai maksā noteiktu naudas summu. Zināms, ka šobrīd Harjanto vairs nevar apmaksāt savus startus, lai gan Vācijas posmā šonedēļ viņš uz starta visticamāk tomēr izies.

Harjanto menedžeris Pīrss Hanisets cer, ka "Manor" nāks pretī un ļaus Harjanto startēt Hokenheimā, jo par sacīkstēm Ungārijā ticis samaksāts, lai pēc tam gaidāmā vasaras pārtraukuma laikā sportists varētu mēģināt atrisināt finansiālās grūtības.

Arī "Manor Racing" direktors Deivs Raiens paudis cerību, ka Harjanto turpinās startēt, lai gan galīgo lēmumu šajā jautājumā pieņemšot komandas īpašnieks Stefens Ficpatriks.

Zināms, ka "McLaren" komanda šobrīd aktīvi meklē veidus, kā dot savam rezerves pilotam Stofelam Vandūrnam iespēju praktizēties F1 sacīkšu režīmā. Briti jau esot uzrunājuši "Manor".

"Stofels bez šaubām ir lielisks jaunais pilots, kuram turklāt ir liela pieredze trasē," saka Deivs Raiens. "Tomēr šobrīd mēs strādājam ar Rio un vēlamies, lai viņš turpinātu braukt ar mūsu mašīnu."

Harjanto labākais rezultāts šogad ir Monako gūtā 15. vieta, bet F1 čempionāta kopvērtējumā viņš paškaik ir pēdējā, 23. pozīcijā.

Tiek ziņots, ka jau Beļģijas posmā, kas notiks pēc vasaras pārtraukuma, Varndūrns varētu ieņemt Harjanto vietu, ja indonēzietis neradīs risinājumu finansiālajām grūtībām. Kā zināms, šogad sezonas otrajā posmā Bahreinā Vandūrnam radās iespēju "McLaren" sastāvā aizstāt Fernando Alonso, un beļģis debijas reizē guva desmito vietu, izcīnot pirmo punktu karjerā.

Izmantotie resursi:
thejudge13 | F1: Daily International News...

     [+] [-]

, 2016-07-28 12:20, pirms 8 gadiem
ja taa tiesham notiks , tad man liekas ka tas bus specigakais pilotu sastavs kads Manor/Marusia ir bijis